Öğrenciler kırsala götürüldü iddiası

Öğrenciler kırsala götürüldü iddiası

Şırnak'ta 16 öğrencinin zorla veya kandırılarak kırsala götürüldüğü iddia edildi.

ŞIRNAK – Çözüm süreciyle birlikte dağdan inişler hızlanırken PKK’lilerin de zayıflayan dağ kadrosunu çocuklarla güçlendirme yoluna gittiği ileri sürülüyor. Son günlerde çocuk kaçırdığı iddiasıyla gündeme gelen PKK’liler, Şırnak’tan da 16 öğrenciyi zorla veya kandırarak kırsala götürdüğü ileri sürülüyor.    

 

Yaşları 13 ile 17 arasından değişen 16 öğrencinin karnelerini aldıktan sonra kırsala götürüldüğünü ileri süren aileler, çocuklarını geri istediklerini ifade ettiler.

 

Lise birinci sınıfa giden 14 yaşındaki kızının kırsala götürüldüğünü ileri süren baba F.S, haberi duyar duymaz peşinden gittiğini, ancak geri kızını alamadığını söyledi.

 

F.S’nin bir komşusu ise olayı şöyle anlattı: “Karne günü saat: 11.00 sıralarında komşumuz kızın dağa götürüldüğünü haberini aldı. Bunun üzerine kızın babası peşlerinden gitti. Onları Görmeç köyü (Cefane) yakınlarında buldu. Kız babasını görünce ağlayarak babasına sarıldı, birlikte uzun süre gözyaşı dökmüşler, feryat etmişler. Babası PKK sorumlusuyla ne kadar dil dökse de fayda etmemiş.”  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.