Öğrenciler PKK’nin katlettiği öğretmenin okulunu ziyaret ettiler

Öğrenciler PKK’nin katlettiği öğretmenin okulunu ziyaret ettiler

Konya Selçuk Üniversitesi’nden bir grup öğrenci “İyilik Kervanı” projeleri kapsamında PKK tarafından katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın okulunu ziyaret ettiler.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesinde PKK’lilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın okulu, Konya Selçuk Üniversitesi’nde okuyan 48 kişilik bir öğrenci grubu tarafından ziyaret edildi.

“İyilik Kervanı” projesi kapsamında okulu ziyaret edip okudukları bölümleriyle ilgili meslek tanıtımları yapan öğrenci grubu, yaptıkları ziyaretlerle Aybüke öğretmenin öğrencilerinin yalnız olmadıklarını ve dayanışma ruhunu canlı tutmak adına böylesi bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirttiler.

“Her zaman yanlarında olduğumuzu bilsinler istedik”

“Her yıl düzenlediğimiz ‘İyilik Kervanı’ projesi kapsamında ziyaretlerle bulunuyoruz. Bu yıl Aybüke Öğretmenin Okulu’na gelmek istedik” diyen Selçuk Üniversitesi öğrencilerinden Ayşe Berfu Salar, “Okulda arkasında bıraktığı öğrencileriyle tanışıp onlara bir yardımımız dokunsun istedik. Selçuk Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyoruz ve hepimizin ayrı meslekleri var. Aybüke Öğretmenin öğrencilerine de bu meslek tanıtımlarını yaptık. Üniversite hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilsinler, bunu göstermek istedik. Aynı zamanda öğrencilere ufak bir doğaçlama tiyatrosu düzenledik. Batman ve Kozluğa ilk defa gelmemize rağmen burada herkes bize çok iyi davrandı. Misafirperverlik noktasında çok iyi karşılandık.” dedi.

“Halkın Aybüke Hoca’nın katillerinin safında olmadıklarını gördük”

PKK’lilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın’ın arkasında bıraktığı öğrencilerine bir nebze de olsa faydalarının dokunabilmesi için ziyaret ettiklerini söyleyen üniversite öğrencisi Mehmet Ulusoy ise çok güzel karşılandıklarını ve bölge halkının Aybüke öğretmeni katledenlerin safında olmadıklarını gördüklerini kaydetti.

Ulusoy şunları söyledi: “Üniversite öğrencileri olarak kendi aramızda ‘İyilik Kervanı’ projesi kapsamında etkinlikler düzenliyoruz. Geçen sene bu proje kapsamında Çanakkale’deki depremzedelerin yanına uğramış ve yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalıştık. Bu sene de Şehit Aybüke Hoca’nın arkasında bıraktığı ve özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin yol göstericileri olmak istedik. Gelen bütün arkadaşlarımız kendi bölümleriyle ilgili öğrencilere üniversite hakkında bilgi vererek yol göstermeye çalıştılar. Merak ettikleri sorulara cevap vermeye çalıştık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Ayrıca bu yöredeki insanların yardımseverliği ve misafirperverliği bizi çok memnun etti. Buradaki halkı görüp tanıyınca Aybüke Hoca’nın katillerinin safında olmadıklarını gördük. Aybüke Hocamızın istenmeyen bir kazaya kurban gittiğini biliyoruz. Allah mekânını cennet eylesin. Ayrıca buradan tüm Batman Halkına teşekkür ediyorum. İnşallah kısmet olursa tekrardan gelmeyi düşünüyoruz.”

“Gayet samimi ve cana yakınlardı”

Bir diğer üniversite öğrencisi Tuğba Özbağcı ise “Üniversitemiz ve bölümlerimiz hakkında öğrencilere bilgi verdik. Çeşitli etkinliklerimizin yanı sıra tiyatro gösterimimiz oldu. Kozluk’u ve Aybüke öğretmenin okulunu çok beğendik. Hem okul hocalarımız hem de buradaki halk çok ilgi gösterdi. Gayet samimi ve cana yakınlardı.” diyerek ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bir gün süren ziyaretin ardından öğrenci kafilesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Lisesi’nde yapılan etkinliklerin ardından Konya’ya uğurlandı.

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.