Öğrenciler Ramazan'ın gelişini gül dağıtarak kutladı

Öğrenciler Ramazan'ın gelişini gül dağıtarak kutladı

Batman'da imam hatip öğrencileri Ramazan'ın gelişini vatandaşlara gül dağıtıp, gül suyu ikram ederek kutladılar.

Batman merkezde bulunan Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulunun öğrencileri, Ramazan'ın gelişini vatandaşlara gül dağıtıp, gül suyu ikram ederek kutladılar.

Öğrenciler, Sanat Sokağı'nda yoldan geçen vatandaşlara gül suyu ikram ettiler. Ayrıca öğrenciler, gül ile Ramazan ayını anlatan ayet ve hadis-i şeriflerin yazılı olduğu broşürler de verdiler.

Okulun öğretmenlerinden Abdulhakim Gültekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, on bir ayın sultanı Ramazan ayının başlangıcında öğrencileriyle farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Kendilerini Ramazan'a ulaştırdığı için Allah'a şükreden Gültekin, "Bizler Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu olarak Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu, bu ayda insanların ben duygusundan kurtulup, biz duygusuna ulaşmasını istedik. Çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza bu bilinci kazandırmak için öyle bir etkinlik yapmak istedik. İnşallah bu etkinlikle güzel bir bilinç kazandırmışızdır. Ramazan ayı insanın ben duygusundan kurtulup Rabbine kul olmasının asıl adıdır. Bu etkinlikte öğrencilerimizle beraber Ramazan'ın önemini hatırlatan bir broşür hazırladık. Güllerle beraber öğrencilerimiz vatandaşlara dağıttı." dedi.

İmam hatip öğrencilerinden Amine Kavak ise "Ramazan ayıyla ilgili bilgiler içeren broşürler dağıttık. Broşürlerin yanında vatandaşlara gül ve gül suyu dağıtarak, Ramazan ayını tebrik ettik. Amacımız Ramazan ayının önemine vurgu yapmaktı. Bu gece ilk sahura kalkmanın, yarın da ilk orucu tutmanın heyecanını yaşayacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler