Öğrenciler tarihi mekânları gezdi

Öğrenciler tarihi mekânları gezdi

Batman'da devam eden "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında öğrenciler, tarihi mekânları gezdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Merkezim Her Yerde" projesi kapsamında, Kozluk Gençlik Merkezi tarafından köy okullarında okuyan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen sosyokültürel etkinlikler devam ediyor.

Kozluk Tuzlagözü (Melefa) Ortaokulunda öğrenimlerine devam eden 15 öğrenci, proje kapsamında tarihi Golê Masîya, tarihi İbrahim Bey Camii ve tarihi Kozluk Kalesi'nde gezdirilerek, buraların geçmişi hakkında bilgilendirildi.

Ardından İlçe Gençlik Merkezine götürülen öğrenciler burada satranç, oklama ve benzeri oyunlar oynayarak vakit geçirdiler. Gençlik hizmetlerinde yapılan etkinlikler hakkında bilgilendirilen öğrencilere daha sonra öğle yemeği verildi.

Oynanan oyunlarda dereceye girenlere madalya ve futbol topu hediye edildikten sonra öğrenciler, okullarına bırakıldılar.

İlçede bulunan tarihi ve kültürel alanlarda gezdirilen öğrenciler, ilk kez ilçeyi tanımanın ve gezmenin sevincini yaşadılar.

Öğrencilerle ilgilenen görevlilerden Ahmet Tufan, projelerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gençlik merkezlerinde uygulandığını söyledi.

Tufan, "Merkezim Her Yerde projesi, merkezimize ve ilçemize ulaşamayan, uzak köylerde, uzak mesafelerde, uzak mahallelerde kalan bütün gençlerimizi gençlik merkezimize ulaştırmayı, burada tarihi, kültürel ve gençlik merkezimizdeki faaliyetleri tanıtmayı, onlara farklı bir alanda farklı faaliyetler yapmayı planlamaktadır. Gençlik merkezimizdeki faaliyetlerde dart oyunları, satranç ve belli oyunları gençlik merkezi faaliyetlerine katıyoruz. Gençlerimizi ilçemizdeki tarihi, kültürel ve daha önce gezmediği alanlarda gezdirmeye çalışıyoruz." dedi. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.