"Öğrenciler travma karşısında zayıf not getirebilir"

"Öğrenciler travma karşısında zayıf not getirebilir"

2015-2016 eğitim-öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı, yaşanan çatışmaların meydana getirdiği travma nedeniyle öğrencilerin zayıf not getirme olanağının yüksek olduğunu söyledi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan çatışmaların meydana getirdiği travma nedeniyle öğrencilerin zayıf not getirme olanağının yüksek olduğunu söyleyerek, düşük not alan öğrenciye velilerin moral desteği vermesi gerektiğini belirtti.

Düşük not alan öğrenciye velilerin moral desteği vermesi gerektiğini dile getiren Memiş, öğrencilerin yaşadıkları travmayı atlatmaları için Yaz Kur’an Kurslarına gönderilmesi tavsiyesinde bulundu.

Yıl içerisinde yaşanan şiddet olaylarını ve mevcut eğitim sistemini eleştiren Memiş, "Diyarbakır'da çok ciddi travmaları yaşayan veliler ve öğrenciler bu travmalar karşısında evinden ve barkından olan belki de günlerce aç yatan öğrenciler olmasına rağmen eğitim ve öğretimin sonuna gelişimiz. Örgütün veya HDP'nin siyasi amaçlar üzerinden hareket etmesi ve öğrencilerin okulda olduğu dönemde, okullara ses bombalarının atılması veya bombalı araçların patlatılması halkın değerlerine aykırıdır. Nasıl ki İngilizler 1918 ve 1921 yıllarında çukurlar kazarak, halkın canını ve malını zora sokacak davranışlar yaptıysa bugünde bunlar aynı şeyi yapıyor. Dış mihrakların örgütü kullanarak öğrencileri mağdur etme rolüne girdiler. Diyarbakır halkı mazlum ve dindar bir halk olduğu için çocuklarıyla özel olarak ilgilenerek iç ve dış mihrakların kucağına düşmesini engelledi. Dolayısıyla çocuklar bu ciddi travmalar karşısında kırık not getirebilir. Mevcut eğitim sistemimiz öğrencileri at yarışı gibi yarışlara hazırlayacak şekildedir. Bu durumlarda çocukların zayıf getirme olanağı olabilir." dedi.

"Öğrencilere her türlü psikolojik desteğin verilmesi gerekiyor"

Bölgede bulunan öğrencilerin psikolojik travma yaşadığını ifade eden Memiş daha sonra şunları kaydetti: "Ailelere tavsiyemiz, özellikle son dönemlerde halkın psikolojisinin sıkıntılı olduğu dönemlerde kırık notları olan çocukların notlarını görmemezlikten gelerek, onların önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına daha iyi bir şekilde hazırlanmasıdır.  Bu öğrencilere her türlü psikolojik desteğin verilmesi gerekiyor. Aynı şekilde başarılı olan öğrencilerin de anne ve babalarının çok abartı göstermeden tebrik etmesi gerekir. Eğitim ve öğretim olanağı olan bir eğitim sistemindeyiz. Dolayısıyla eğitim yapılabilir ve başarılı olabilirsiniz ama eğitim noktasında başarısız kalırsanız ciddi sıkıntılar olur."

"Çocukların ruhlarının tatmin olması için yaz Kur’an kurslarına gönderilmesi gerekir"

Öğrencilerin yaşadıkları travmayı atlatmaları için Yaz Kur’an Kurslarına gönderilmesi tavsiyesinde bulunan Memiş, "Velilere tavsiyemiz, yaz aylarında özellikle çocuklarını camilerde Kur'an kurslarına göndersinler. Çocuklar nasıl ki okulda ilmi yönden ders almaları gerekiyorsa manevi yönden de ciddi bir şekilde eğitim alması lazım. Bu şekilde hem öğrencilerin yaşadıkları travma atlatılmış olur hem de manevi eğitim sayesinde öğrenci donanımlı olmuş olur. Bu çocukların ruhlarının daha tatmin olması için ve gençlerin topluma daha faydalı olabilmesi için yaz aylarını da güzel bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Hep birlikte Diyarbakır'da bütün çocuklarımızı yaz aylarında camilerde, sosyal aktivitelerde buluşturarak en azından toplumun üzerindeki o travmanın da daha iyi bir şekilde atılmasına vesile olur. " ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Mahsum Tunç – İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.