Öğrenciler yarıyıl tatilinde kitap okumayı ihmal etmemeli

Öğrenciler yarıyıl tatilinde kitap okumayı ihmal etmemeli

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı, öğrencilerin yarıyıl tatilinde hem dinlenmeleri hem de kitap okumaları gerektiğini belirtti.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından öğrencilerin tatil yapmalarıyla birlikte mutlaka kitap okumaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Yarıyıl tatilinin öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulunan Çaplık, tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Çaplık, "Elbette yorucu bir eğitim-öğretim döneminin sonunda birinci dönemi bitirdik. Öğrenciler bu tatili hak ettiler. Elbette bazıları başarıları ile sevinecekler, ailelerini sevindirecekler. Bazılarının da belki düşük notları olacak, bu noktada onlar da üzülmesinler. Elbette bu tatil onlar için bir fırsattır, kendi eksiklerini görmek, ikinci dönemde biraz daha kararlı, biraz daha heyecanlı başlama noktasında, eksiklerini tamamlama yönünden yarıyıl tatili bir fırsattır. Kitap okumayı ihmal etmemeleri gerekiyor, özellikle manevi gelişimlerine etki edecek güzel kitaplar, siyer, hikâye kitapları okumalı ve kendilerini yetiştirmelidirler." dedi.

"Öğrenciler derslerde eksikliklerini tespit edip o konulara çalışsınlar"

Öğrencilerin ikinci yarıyıla hazırlanmak için de çaba göstermeleri gerektiğini vurgulayan Çaplık, şunları söyledi: "Bununla beraber birinci dönemde kendilerinde hissettikleri eksiklikleri, bazı konuları da gözden geçirme fırsatını yakalayacaklar. Çünkü 15 günlük uzun bir süreden bahsediyoruz. Bu süre içerisinde elbette gezebilirler, akrabalarını ziyaret etmeleri faydalı olacaktır. Aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilirler ama şunu unutmamak lazım. Bu süre zarfında bol bol kitap okusunlar. Derslerde eksikliklerini tespit edip, o konulara çalışsınlar. Test alma imkânları varsa onları alıp çözsünler. Kısa da olsa zaman ayırsalar çok iyi olur."

 "Veliler, kırık not getiren çocuklarına kızmamalı"

Velilere yönelik tavsiyelerde bulunan Çaplık, "Velilere de tavsiyelerimiz var. Veliler kırık not getiren çocuklarına kızmamalı, onları incitmemeli, yermemeli, ötekileştirmemeli. Veliler iyi not getiren çocuklarının sevinçlerini paylaşmalı, onlarla birlikte mutlu olmalı. Kırık not getirdiklerinde ise toleranslı davranıp, hoşgörü göstermeli. Çocuklarıyla birlikte eksik konuları tespit edip çözüm yolları üretmeliler. Böylece ikinci döneme daha hazırlıklı başlayabilecekler." ifadelerini kullandı.

Ailelerin, çocuklarına başarıya giden yolda yardımcı olmaları gerektiğine dikkat çeken Çaplık, "Özellikle evde onlar için çalışma zemini hazırlamaları gerekir. Bir eğitimci titizliğiyle çocuğunun eksikliklerini tespit edip, sorunları gidermeye çalışmalılar." şeklinde konuştu.

Eğitim sistemindeki sorunlar

Çaplık, eğitim sisteminden kaynaklanan sorunlarla ilgili, "Bunlardan en önemlisi fiziksel sorunlardır. Özellikle derslik yetersizliği… Sınıflarımız hâlâ çok kalabalıktır. Öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda ders görüyorlar. Bu durum öğrencilerimizi sıkıntıya soktuğu gibi öğretmenlerimize de ciddi dezavantajlar vermektedir. Bununla birlikte öğretmen sıkıntısı da var. Hâlâ ek ders karşılığı öğretmen çalıştırılan bir dönemden bahsediyoruz. Eksik öğretmen sorununun çözümü için acilen çok sayıda öğretmenin alınması lazım. Cemiyet olarak bunu bekliyoruz." dedi.

"Uyuşturucu, toplumun kanayan bir yarası haline geldi"

Uyuşturucu ve diğer tehlikeler konusunda uyarılarda bulunan Çaplık, "Çocuklarımızı uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara karşı koruyalım. Ne yazık ki uyuşturucu, toplumun kanayan bir yarası haline geldi. Okul önlerine kadar geldi bu tehlike. Öğretmenler, idareciler ve yetkililer olarak bu konuda ciddi tedbirler almak lazım. El birliğiyle bu tehlikeyi etkisiz hale getirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.