Öğrencilerden Şehit Abdusselam’ın ailesine ziyaret

Öğrencilerden Şehit Abdusselam’ın ailesine ziyaret

Şanlıurfa'da Genç Düşünce Akademisi'nin düzenlediği yaz kampına katılan kız öğrenciler, 1993 yılında gözaltında işkence edilerek katledilen Abdusselam İrdem'in ailesini ziyaret ettiler.

Şanlıurfa’da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Genç Düşünce Akademisi (GEDAK), öğrencilere yönelik düzenlediği yaz kampı kapsamında ziyaret programları gerçekleştiriyor.

Ziyaret programı kapsamında 8'inci sınıf ve lise düzeyindeki 26 kız öğrenci, Diyarbakır'da 18 Ekim 1993 yılında gözaltına alınarak işkencelerle katledilen üniversite öğrencisi Abdusselam İrdem'in ailesini ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren İrdem'in ablası, şehidin merhameti ve sabrıyla herkese örnek olduğunu anlattı ve şehit Abdusselam’ın, düşmanların tüm engellemelerine rağmen İslam davasından vazgeçmediğine dikkat çekti.

Şehit Abdusselam’ın ablası, “O çok farklı biriydi. Merhametliydi, sabırlıydı. Babam, evlatları arasında en çok ondan razıydı ve hepimize onu örnek gösterirdi. O günlerde çevresindeki herkes ona bu davadan vazgeçmesini söylüyordu. O ise bu sözlerin hiçbirini duymuyormuş gibi yoluna devam etti. Nihayetinde Rabbine kavuştu.” dedi.

Ziyarette Şehit Abdusselam’ın ailesi, öğrencilere, şehitten hatıra olarak kalan ve işkencecilerin zalimliğini kanıtlayan kıyafetleri gösterdi. Duygulu anların yaşandığı ziyarette öğrencilerin zaman zaman hüzünlendiği görüldü.

Ev ziyaretinin ardından öğrenciler, annesi ve ablasıyla birlikte şehidin Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabrine gittiler. Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar eden öğrenciler, kabrin toprağına su dökerek mezarlıktan ayrıldılar.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.