Diyarbakır'da öğrencilere karne hediyesi olarak kitap verildi

Diyarbakır'da öğrencilere karne hediyesi olarak kitap verildi

Diyarbakır'da karne alan ortaokul öğrencilerine, DÜ Kızılay Öğrenci Topluluğu tarafından kitap verildi.

Diyarbakır'da 491 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini karne alarak kapattı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kızılay Öğrenci Topluluğu tarafından, merkez Sur ilçesindeki Tevfik Fikret Ortaokulunda karnelerini alan öğrencilere kitap dağıtıldı.

Üniversitelilerle kitap dağıtım etkinliğe katılan DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, öğrencilerle muhabbet ederek, kitap okumanın önemini anlattı.

Kitap dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, Türkiye'nin geleceği için gençlerin önemli olduğunu söyledi.

Gül, "Bütün ülkeler, bu bakımdan gençlerine ciddi yatırımlar yaparlar. Bu çocuklar da bizim geleceğimizin rol modelleri olacaktır. Dolayısıyla çocuklarımızın çok başarılı olması gerekir. Başarı sadece sınıftaki notu, diploma notu, takdir veya teşekkür almakla ölçülmez. Tabi ki bunlar başarıdır ama başarı, bu çocuklarımızın proje yapmaları, üretmeleri, araştırma ve beyin analizi yapmaları şeklinde de algılanmalıdır. Sadece not, bir başarı değildir. Meslek ve iş sahibi olmanın yolu da başarıdan geçiyor." dedi.

"Gençlerimizi kitap okumaya alıştırmamız lazım"

Kitap okumanın, kişisel ve toplumsal anlamda birçok faydasının bulunduğunu dile getiren Gül, şunları söyledi: "Kitap okumak, zihinsel gelişimi, kelime dağarcığını ve konuşma becerisini arttırır. Bundan dolayı gençlerimizi kitap okumaya alıştırmamız lazım. Bu amaçla Dicle Üniversitesi Kızılay Öğrenci Topluluğumuz bugün bu okulda kitap dağıtım eylemini gerçekleştiriyor. Tatil ile birlikte bu kitap dağıtım eyleminin Tevfik Fikret Ortaokulunda yapılmasını çok önemli buluyoruz. Umuyorum ki bu gençler, bu çocuklar, kitap okuma alışkanlığını kazanırlar ve bundan sonra da sürekli kitap okurlar."

"Ders çalışmanın yanında kitap okumak da başarınızı arttıracaktır"

Yarıyıl tatilinde en az 2 kitap okunması tavsiyesinde bulunan Gül, "Bundan sonra da muhakkak kitap okumanız lazım. Ders çalışmanın yanında kitap okumak da başarınızı arttıracaktır. Böyle bir aktivite gerçekleştirdikleri için hem bu okulu hem de öğrenci topluluğumuzu tebrik ediyorum. Hepinize başarılar ve hayırlı yarıyıl tatili diliyorum. Bol bol eğlenin, bol bol okuyun, sağlığınıza ve huzurunuza dikkat edin." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Rektör Gül ve DÜ Kızılay Öğrenci Topluluğu üyeleri, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler