Öğrencilere "stressiz" okul semineri

Öğrencilere "stressiz" okul semineri

Kızıltepe Belediyesi tarafından lise ve üniversite sınavlarına girecek olan ilçedeki bütün okulların öğrencilerine "stressiz" okul semineri verilmeye başlandı.

Kızıltepe Belediyesi psikoloğu Zuhal Songur tarafından verilen seminerde öğrenciler, değişen sınav sistemi ve sınav kaygılarıyla baş etme yöntemleri hakkında bilgilendirilirken, öğrencilerin akıllarındaki sorulara cevap bulmasına da yardımcı olunuyor.

Seminerin öğrenciler için verimli geçtiğini dile getiren Kızıltepe Belediyesi Psikoloğu Songur, yaşamda her insanın bir kaygısı olduğunu, bu kaygıların da insanlarda zaman zaman başarısızlığa neden olabildiğini söyledi.

Kaygılı olmanın bir başarısızlık nedeni olduğunu belirten Songur, "Öğrencilerde sınavda başarısız olursam kaygısı ya da ne kadar çalışsam olmuyor diyerek boş vermek, başarısızlığın temelidir. Sınav kaygısı kötüdür ama başarmak için biraz olsun kaygınız da olmalıdır. Az kaygı, bizi motive eder, doğru çalışmamızı sağlar. Sınav kaygısını yenmede en önemli şey hedef belirlemektir." diye konuştu. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.