Öğrencilere "Vatanım Benim" temalı seminer

Öğrencilere "Vatanım Benim" temalı seminer

Liseli öğrencilere yönelik "Vatanım Benim" temalı proje kapsamında Diyarbakır İl Müftüsü tarafından seminer verildi.

Diyarbakır'da Lise eğitimi gören öğrencilere yönelik "Vatanım Benim" temalı proje kapsamında Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır tarafından seminer verildi.

DBB Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seminer Mustafa Çaputçu hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yakın zamanda bir şekilde yurtlarından, vatanlarından edilmiş, mağdur olmuş toplulukların görüntülerinin içerdiği sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda konuşan Karabayır, "Ben bu kadar delikanlıyı bu kadar gencimizi bir arada görünce bu günde Cuma olduğu için Peygamber Efendimizden bahsedeceğim. İnşallah O'nun muhabbetiyle, kuşanmış olduğumuz güç ile Diyarbakır'dan çıkacak gençler, Selahaddin-i Eyyubi gibi dünyaya adaleti, saygıyı, sevgiyi, barışı kuşanacak ve götüreceklerdir. Çünkü bunun başka bir çaresi yok. Yeryüzünde vatansız, çaresiz, kimsesiz kalmış, özgürlüğünü kaybetmiş, vatansız kalmış milletlere ancak yüreği peygamber sevgisi ile ahlakı ile donanmış gençler dur diyecek, onlara yardımcı olacaktır." dedi.

Karabayır seminere katılan öğrencilere hadis ezberlemeleri konusunda telkin ve tavsiyelerde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler