Öğrencilere yönelik eğitim tarihi müzeleri

Öğrencilere yönelik eğitim tarihi müzeleri

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde il eğitim tarihi müzesi açıldı.

Milli Eğim Bakanlığı Okul Müzeleri Yönergesi çerçevesinde, her ilde açılan il eğitim tarihi müzesinin, eğitim-öğretim amacıyla kullanılması planlanıyor.

İl eğitim tarihi müzelerinde eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan objelerin yer aldığı doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, eğitim araç ve gereçleri ile özellikle geçmiş yıllara ait eğitim materyalleri sergileniyor.

Müzelerde yer alan eserlere ilişkin bugüne kadar 11 bin 119 obje kayıt altına alındı. Bu objelerin yüzde 35'ini ders araç gereçleri, yüzde 35'ini yazılı materyaller, yüzde 17'sini görsel materyaller ve kalan yüzde 13'ünü ise diğer materyaller oluşturuyor. Kayıt altına alınan objelerin tarihlerine bakıldığında yüzde 1,5'lik bölümünü 1800-1900 yıllarına ait, yüzde 36'lık bölümünü 1900-1950 yıllarına ait, yüzde 50'lik bölümünü 1950 yılı sonrasına ait, yüzde 12,5'lik bölümünü ise muhtelif tarihlere ait eserler oluşturuyor. İl eğitim tarihi müzeleri, okulların yaşayan ve etkin bir öğrenme alanı olarak faaliyet gösterirken bu müzelerin eğitim-öğretim amacıyla aktif kullanımı sağlanacak.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.