Öğrencileri yeteneklerine göre değerlendirin

Öğrencileri yeteneklerine göre değerlendirin

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte okullarda karne dağıtım töreni yapıldı.

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde 2018-2019 yılının sona ermesiyle birlikte ilçede 13 bin öğrenciye karne dağıtımı yapıldı.

Hilvan'ın Kırsal Mahallesi olan Gölcük (Tılfettıs) İmam Hatip Ortaokulu ve ilkokulda karne dağıtım töreni yapıldı. Karne dağıtım törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş ve şube müdürleri katıldı.

Karne alan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okundu.

Öğrencilerin karne sevincine ortak olan Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, öğrencilerin yeteneklerine göre değerlendirilmesini ve ailelerin bu yönde hareket etmesini istedi.

Ateş, "Hilvan'ımızda 13 bin civarı öğrencimiz karne heyecanını yaşıyor. Biz de Gölcük Köyü'müzdeki okulda, öğrencilerin karne heyecanına ortak olmak için buradayız. Özellikle velilerimize bir mesajım olacak; velilerimiz kesinlikle karnede yazılan o rakamlara bakarak öğrencilerimizi eleştirmesinler. İlkokul ve ortaokul dönemi öğrencilerimizin notla değerlendirilip ona göre kategorize edilebileceği bir dönem değildir. Bu, öğrencilerimizin topluma adapte oldukları, öz bakımlarını yaptıkları ve özgüven kazandıkları bir dönemdir. Dolayısıyla bu dönemde öğrencilerimize destek olup adapte olunması noktasında yardımcı olmamız lazım. En önemlisi, yeteneklerinin açığa çıkması için kendilerine destek olmamız lazım. Öğretmenlerimiz bu dönemde, okulda yeteneklerine göre öğrencileri yönlendiriyorlar. Bizim, öğrencilerimizi eleştirerek onların heyecanlarını söndürmememiz lazım, dışlamamamız lazım. Yanlış bir şekilde kategorize edersek, bu mücevher öğrencileri toplumun dışına, eğitim ve öğretimin dışına atmış oluruz. Bu şekilde yaparsak; ülkemize de, toplumumuza da faydalı olacak olan bu öğrencilerin önüne geçmiş oluruz." dedi.

Öğrencileri olduğu gibi kabul ederek destek olunması ve sevilmesi gerektiğini söyleyen Ateş, "Biz öğrencilerimizi olduğu gibi kabul edip onları sevelim, yönlendirelim, yardımcı olmaya çalışalım. Onların başarısı neyse, karakteri, yeteneği neyse ona göre kabul edip destek olalım. Yaz tatilinde öğrencilerimizin fırsat buldukça kitap okumasını, gezip eğlenmesini, yeteneklerine uygun kurslar varsa katılmalarını tavsiye ediyoruz. Kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Ders çalışma dönemi bitti. Bundan sonra, ailelerine ve arkadaşlarına zaman ayırmalarını istiyoruz." dedi.

Gölcük Köyü'nde karne heyecanı yaşayan öğrenciler de duygu ve düşüncelerini anlattı. Öğrencilerin kimi ders çalışacağını kimi de oyun oynayacağını söyledi.

Öğrencilerden Zeynep Akpolat, "Tatilde kitap okuyup ders çalışacağım. Okulu, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı özleyeceğim." derken, Narin Akyavuz, "Bu sene Takdir Belgesi aldım, derslerim iyiydi. 5'inci sınıfa geçtim. İngilizce dersine iyi çalışmam lazım. Ders çalışıp bol bol kitap okuyacağım, oyun oynayacağım. Tatilde arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özleyeceğim." şeklinde konuştu.

Bir diğer öğrenci olan Hiranur Akyavuz, "Karnemi aldım. 5'inci sınıfa geçtim, çok mutluyum. Teşekkür Belgesi aldım. Tatilde ders çalışacağım aynı zamanda arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi de özleyeceğim." sözleriyle duygularını dile getirirken, Mürşide Akyavuz ise, "Karnemi aldım çok mutluyum. Takdir Belgesi aldım. Tatilde akrabalarımı ziyaret edip, hikâyeler okuyacağım. Konuları tekrar edip İngilizce dersim düşük olduğu için ona çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen karne töreninde başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.