Öğrencilerimiz Kur'an kursunda öğrendikleriyle hayatlarına yön verecek

Öğrencilerimiz Kur'an kursunda öğrendikleriyle hayatlarına yön verecek

​Mardin’in Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, il genelinde yaz Kur'an kursuna katılım gösteren öğrencilerin, kurslarda öğrendikleri islami bilgilerle bundan sonraki hayatlarına yön vereceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 25 Haziran’da Türkiye genelinde "Camide çocuk sesi vatanımın neşesi" sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an kursları bugün itibariyle sona erdi.

Sona eren Kur'an kurslarına ilişkin İLKHA'ya konuşan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, öğrencilerin 2 aylık süre zarfında aldıkları İslami bilgilerin bundan sonraki hayatlarına yön vereceğini söyledi.

Bu yıl ki yaz Kur’an kurslarına Kızıltepe'de 11 bin 7, Mardin genelinde ise 39 bin 137 öğrencinin katılıp eğitimlerini tamamladıklarını belirten Taşçı, "Bu 2 aylık süre zarfında öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı öğrendi, namaz sürelerini ve dualarını ezberledi. Uygulamalı olarak da abdest alma, namaz kılmayı öğrendi.  Diğer dini bilgiler ise oruç, zekât, hac, helal haram, günah sevap, iyilik ve kötülük hususu, bir de ahlaki değerler hususunda gerekli bilgileri öğrendiler. Öğrencilerimiz donanımlı bir şekilde bu kursları bitirdi. Şükürler olsun, katılım geçen yıllara göre daha fazlaydı. İnşallah gelecek sene öğrenci sayısının daha da artarak yeni kurslarla bu hizmetlere devam edeceğiz." dedi.

"Yaz Kur’an kurslarını ganimet olarak bilmeliyiz"

Modernleşen toplumda genelde ferdi hayatın daha ön plana çıktığını, insanların eskisi gibi içtimai alandaki birlik ve beraberlik noktasında topluluk içerisinde yaşama ortamının azaldığına dikkat çeken Taşçı, "Bundan dolayı yaz Kur’an kurslarını ganimet olarak bilmeliyiz. Öğrenciler bu 2 aylık müddet zarfında aldıkları İslami bilgiyle ve o donanımla bundan sonraki hayatlarında aldıkları bilgi istikametinde hayatlarına yön vereceklerini umuyoruz. Bu öğrencilerimizin hem kendileriyle barışık, aileleriyle uyumlu, topluma faydalı birer birey olma noktasında gayretlerimiz bu noktada devam etmektedir. Dinini diyanetini öğrenen, topluma ve ailesine faydalı, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi, insanlara iyilikte bulunma gibi vasıflarla yetişmeleri bu toplumumuz için gereklidir ve ehemmiyet arz ediyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum