"Öğrencilerimize iman ve kardeşliği öğretmemiz gerekiyor"

"Öğrencilerimize iman ve kardeşliği öğretmemiz gerekiyor"

​Hazreti Muhammed'in, "Kendin için istediğini Müslüman kardeşin için de istemedikçe tam manada iman etmiş sayılmazsın." ayetine atıfta bulunan Prof. Dr. Mehmet Akbaş, öğrencilere iman ve kardeşlik bilincinin verilmesi gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde eğitimci ve öğrencilere yönelik, "Hazreti Muhammed (sallallahualeyhivesellem)’in Eğitim Metodları ve Eğitim Anlayışı" adlı konferans düzenledi.

Hilvan Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesinin konferans salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Demir, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Akşahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Anadolu İmam Lisesi öğrencilerinden İsmail Bolgaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İslam Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Mehmet Akbaş katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Akbaş, Hazreti Peygamber'in insanlara hangi mesajları getirdiğini ve eğitimcilerin neler yapması gerektiği konusunda örnekler verdi.

Ayet-i kerimede buyrulduğu üzere Hazreti Muhammed'in "Âlemlere Rahmet" olarak gönderildiğini ve  kız çocuklarını diri diri gömülmekten kurtardığını hatırlatan Akbaş, özellikle kadınların onu örnek alıp erkek çocuklarına "Muhammed" ismini vermesi gerektiğini belirtti.

Hazreti Muhammed'in neler yapmaya, hangi mesajı getirmeye çalıştığını çok önemli olduğunu vurgulayan Akbaş, "Hazreti Peygamber giderken bize iki şey bırakıyor: Biri Kur’an diğeri sünnet-i seniyyesidir. Bunlara sarıldığımız zaman, 'yolunuzu şaşırmazsınız' diyor. Öyle bir hayat yaşamış ki onun hayatından bizim için güzel örnekler var. Baba, öğretmen, çocuklarla, yaşlılarla ilişkisi ve komutanlığı bizim için örnektir." dedi.

Öğretmenlerin de Hazreti Muhammed'in hayatını öğretmesi gerektiğini söyleyen Akbaş, örnek alınması gereken mükemmel insanın o olduğunu kaydetti.

Akbaş, "Hazreti Peygamber, bizim için sadece şu sözü söylemiş olsaydı yeterli olurdu: Kendin için istediğini Müslüman kardeşin için de istemedikçe tam manada iman etmiş sayılmazsın. Bu cümleyi apartman duvarlarına, köprülere yazmamız gerekiyor. Öğrencilerimize iman ve kardeşliği öğretmemiz gerekiyor. İman ettikten sonra uhuvvet kardeşliğini aramızda yaymamız gerekiyor." diye konuştu    

Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Şakir Seçme ise katılımcılara teşekkür ederek, "Söz konusu Hazreti Peygamber olunca kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hayatımızın her alanına nüfuz eden bir örneklik teşkil ediyor. Bu nedenle O’nu her alanda örnek almamız gerekli." ifadelerini kullandı.

Konferans, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Prof. Dr. Akbaş’a verdiği plaket ile sona erdi. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler