Öğrencilerin elinden pazar çantası

Öğrencilerin elinden pazar çantası

Kızıltepe Belediyesi tarafından Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesinde öğrencilere diktirilen pazar çantasının tanıtım programı gerçekleştirildi.

Kızıltepe Belediyesi tarafından Kızıltepe Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi dikiş nakış bölümü öğrencilerine diktirilen pazar çantasının tanıtımı yapıldı.

Türkiye genelinde yürürlüğe giren plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak için pazar çantaları diktirmeye başlayan belediye, doğaya zarar veren plastik poşetleri kullanmak yerine çevre dostu çantaların kullanılmasını önemsiyor.

Pazar çantası tanıtım programına katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, çantalar yapılırken öğrencilerle sohbet edip yapılışı hakkında bilgi aldı.

“1 Ocaktan itibaren plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalara belediye olarak bizlerde katkıda bulunmak istedik.” diyen Yüzer, “Vatandaşlarımıza poşetlerin yerini alabilecek bez çanta yapmaya başladık. Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi öğrencilerimizin hem tecrübe kazanmaları hem de ufak da olsa harçlık kazanmaları için, bu işi kız meslek lisesi öğrencilerimizin yapmasını uygun gördük. İlk olarak 5 bin tane pazar çantası dikiliyor. Dikimi tamamlanan pazar çantalarımızdan esnaf ve vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.