Öğrencilerin karne heyecanı

Öğrencilerin karne heyecanı

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrenciler karne heyecanı yaşadı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini geride bırakan öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lisede okuyan 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen için yarıyıl tatili, karnelerin dağıtılmasının ardından başladı.

Bitlis’te 2015-2016 eğitim öğretim yılında, 94 bin 235 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Yarıyıl tatili nedeniyle Bitlis Oya Havara İlkokulu’nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ahmet Çınar, öğrencilerle böyle bir programda beraber olmaktan memnun olduğunu belirtti.

İslam’ın ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu hatırlatan Çınar, öğrenmenin, öğretmenin, ilim ve irfanın önemine dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise Bitlis’te 623 okulda, 94 bin 235 öğrencinin karne aldığını belirterek, ailelere karnedeki notları ölçü alarak çocuklar üzerinde baskı kurulmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Tarsus’ta 72 Bin 962 öğrencinin karne aldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde de karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, 176 okulda öğrenim gören toplam 72 Bin 962 öğrencinin karne aldığı söyledi.

Kerime Özkul İlkokulu’nda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir'in yanı sıra şube müdürleri ve diğer daire amir müdürleri ile öğrenci ve velileri katıldı.

Törende konuşan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise yarıyıl tatilinde öğrencilerin teknolojik aletlerden uzak durarak, sokakta diledikleri gibi oyunlar oynayıp bol bol kitap okumalarını istedi.

Tarsus’ta bu yıl 72 Bin 962 öğrencinin karne aldığını belirten Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, “28 Eylül 2015 tarihinde başladığımız yoğun maratona, bugün itibariyle 2 hafta mola veriyoruz. Yoğun ve özverili çalışma temposu içerisinde geçirdiğimiz yarıyılda girdiğimiz TEOG sınavlarında ilçemiz genelinde 6 öğrencimiz 120'de 120 soruya doğru yanıt vererek, Türkiye derecesi yapmış, 15 öğrencimiz ise 1 yanlışla il düzeyinde dereceler yapmışlardır.176 okulumuzda öğrenim gören toplam 72 Bin 962 öğrencimizle birlikte 4 Bin 132 öğretmenimizin de aynı şekilde bu tatili hak ettiklerini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu karneler hepimizin”

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan okul öncesi, ilk, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim gören 74 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulunda düzenlenen karne törenine katılarak öğrenci ve ailelerin karne heyecanına ortak oldu.

Törende öğrencilere karneleri veren Kapanoğlu, karnelerin iyi ya da kötü olmasının sadece öğrencilerin sorumluluğunda olmadığını belirterek, “Bu karneler hepimizin. Kendimizi bir sonraki dönemde bu karnelere göre değerlendireceğiz. Ben hepimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Kızıltepe’de karne sevinci

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ilk, orta ve lise olmak üzere toplam 67 bin 568 öğrenci karne aldı.

Kızıltepe ilçesi İpekyolu İlkokulu ile Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ile öğretmenler tarafından verildi.

Karne töreninde konuşan Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, yarıyıl tatilinde öğrencilerin aileleriyle mutlu huzurlu bir tatil geçirmesi temennisinde bulunarak, öğrencilerin başarı dolu bir hayat geçirmesi temennisinde bulundu.

Silvanlı 25 bin öğrenci karne aldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte, 25 bin 497 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Silvan ilçe merkezi ve köylerde toplam 25 bin 497 öğrenci karne aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren okullara koşan öğrenciler, karne almak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrencilere ise veliler eşlik ederek karne heyecanlarına ortak oldu.

Silvan ortaokulunda düzenlenen karne törenine Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Silvan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ensari, Silvan Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen veli ve öğrenciler katıldı.

2015- 2016 Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 8 Şubat Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler