"Öğrencinin vicdanına seslenin"

"Öğrencinin vicdanına seslenin"

Eğitim konusunda en kritik görevin öğretmenlere ait olduğuna dikkat çeken Mardin İl Mili Eğitim Müdürü Yakup Sarı, her şeyden önce öğrencilerin vicdanına seslenilmesi gerektiğini söyledi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Maarif Müfettişleri Başkanı Zeyni Teker ile birlikte Yeşilli ve Ömerli ilçelerindeki okulları ziyaret ederek denetledi.

Milli Eğitim Müdürü Sarı, ilk olarak Yeşilli ilçesinde bulunan Makbule Demir İlkokul ve Ortaokulu, Bahçebaşı Ortaokulu, 19 Mayıs İlkokulu ve Yeşilli Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Gittiği okullarda öğrencileri okul bahçesinde ve sınıflarda ziyaret ettikten sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Sarı, çeşitli tavsiyelerde bulundu. Eğitim konusunda en kritik görevin öğretmenlere ait olduğunu söyleyen Sarı, öğretmenlerin her şeyden önce öğrencilerin vicdanına seslenmeleri gerektiğini dile getirdi.

Mili Eğitim Müdürü Sarı, daha sonra Ömerli ilçesine geçerek Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret edip öğrencilerle bir araya geldi.

Gazi Yatılı Bölge Okulunun tadilatı yapılmış yurdunu da ziyaret eden Sarı, binaların son durumunu yerinde görüp incelemelerde bulundu. Sarı, “Yapılan tüm çalışmaların amacı öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ortamı sağlamaktır.” dedi.

Sarı, öğrencilerle beraber okulun yemekhanesinde yemek yedikten sonra okuldan ayrıldı. Ardından Ömerli Öğretmen Evi binasını da ziyaret eden Sarı, binanın son durumu hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.