Öğretim üyeleri bir yıl ücretli izin alabilecek

Öğretim üyeleri bir yıl ücretli izin alabilecek

​Devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrosunda fiilen 6 yıl çalışan öğretim üyelerine yurt içinde veya yurt dışında ar-ge niteliğinde çalışması kaydıyla bir yıl süreyle ücretli izin verilebilecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK), yurtiçinde ve yurtdışında görevlendirmelerde uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öğretim üyelerine bir yıl süreyle ücretli izin verilebilecek

Buna göre, devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrosunda fiilen 6 yıl çalışan öğretim üyelerine yurt içinde veya yurt dışında ar-ge niteliğinde çalışmak üzere, ilgili yönetim kurulunun görüşü ve hizmetin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınmış olması kaydıyla üniversite yönetim kurulu kararı ile öğretim üyesinin hazırladığı çalışma programı değerlendirilerek bir yıl süreyle ücretli izin verilebilecek.

İkinci defa ücretli izin kullanılabilmesi için öğretim üyesinin, birinci iznin sona erdiği tarihten itibaren asgari 6 yıl süreyle bir devlet yükseköğretim kurumunda görev yapması gerekecek.

Araştırma görevlileri yurt dışında bir yıla kadar görevlendirilebilecek

Yönetmeliğe göre ayrıca, araştırma görevlileri üniversitede en az bir yıl görev yapmış olmak şartıyla yurt dışında bir yıla kadar görevlendirilebilecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.