Öğretmenler aşure dağıttı

Öğretmenler aşure dağıttı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde imam hatip lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan aşure, 500 kişiye dağıtıldı.

Silopi Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahir Kocaman, yardımcısı Burakhan Sağlam ve okul öğretmenleri Muharrem ayı dolayısıyla hazırladıkları aşureleri 500 kişiye ikram etti.

Okul Müdürü Zahir Kocaman, aşure dağıtımı sırasında Hazreti Âdem başta olmak üzere Hazreti Nuh, Hazreti İbrahim, Hazreti Musa, Hazreti Davud, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf, Hazreti Eyüp, Hazreti Yunus ve Hazreti İsa gibi peygamberlerin aşure günü bazı nimetlere erdiklerini ve bazı sıkıntılardan kurtulduklarını anlattı.

İslam tarihindeki bu tür önemli olaylardan dolayı, aşure gününün kutlandığına dikkat çeken Kocaman, daha sonrasında Hazreti Muhammed’in torunu olan Hazreti Hüseyni’nin 72 yareni ile birlikte Yezit tarafından katledilmesinin ardından “yas merasimi” olarak yâd edildiğini ifade etti.

Müslümanların Kerbela olayından ders çıkarması gerektiğine değinen Kocaman, muharrem ayının İslam âlemi için sıkıntıların sona ermesine, Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diledi.

Kocaman, “Bugünün anlam ve öneminden bahsedecek olursak, insanlık tarihinde önemli hadiselerin yaşandığı günler vardır. Hazreti Âdem’in tövbesinin kabul edildiği gün, Hazreti Musa’nın İsrail oğullarını firavunun zulmünden kurtarıp selamete erdiği gün, Hazreti İsa’nın hem doğduğu hem göğe yükseldiği gün, Hazreti Nuh’un gemisiyle beraber Cudi’ye inip selamete erdiği gün, Hazreti Yunus’un balığın karnından çıktığı gün, Hazreti İbrahim’in ateşten korunduğu gün, Hazreti Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği gündür. Bugünün diğer önemli olayı ise Kerbela olayıdır. İslam tarihi açısından baktığımızda hüzünle yâd ettiğimiz gündür. Hazreti Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’in ve 72 yareninin Yezit tarafından Kerbela’da şehid edildiği gündür. Bu manada biz daha çok hüzünle andığımız bu günü aslında öncesinde saydığımızı bu kutlu hadiselerden dolayı hüzün değil de bir sevinç günü olarak kutlamak istiyoruz. Tarihimize ve özellikle Kerbela olayından ders çıkarmamız gerektiğini ve bugün vesilesiyle bu tip olayların bir daha yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz. Allah, oruç tutan ve namaz kılan tüm Müslümanların ibadetini daim eylesin. Rabbim bugün vesilesiyle tüm İslam âleminin yaşadığı coğrafyada sıkıntıları gidersin, açlık ve sefaleti gidersin, savaşlar son verdirsin, birlik ve beraberliğimizi daim etsin, kardeşliğimizi pekiştirsin.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler