"Öğretmenler doğru birer rol modele sahip olmalıdır"

"Öğretmenler doğru birer rol modele sahip olmalıdır"

Bingöl'de rehber öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger, öğretmenlerin doğru birer rol modele sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Merkez TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'nde düzenlenen 'Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetleri' toplantısında Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Ergin, kentte görev yapan rehber öğretmenleriyle bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda rehber öğretmenlerine hitap eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Kadri Ergin, toplantının amacının okul ve kurumlarda yürütülen rehberlik ve özel eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, eksik yönlerinin tespit edilmesi ve zayıf kalan yönlerinin fırsatları kapsamında değerlendirmek olduğunu söyledi.

Öğretmenlere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Ergin, "Öğrencilerle ilgilenin, çocuklarını okutmak istemeyen veliler olabilir. Bütün öğrencileri okula kazandıracağız. Ev taraması yapacağız. Ben sizlere her türlü desteği vermeye hazırım. Yeter ki sizler çalışın, gayret edin. Amacımız hiçbir öğrencimizi kaybetmemektir. Bingöl’de kız ve erkek öğrenciler bazı kesimlerde baskı altında yetişiyor. Bazı anne ve babalar ‘çocuğum okumasa da olur’ diyorlar. Sizler bu düşünceyi yok edeceksiniz. Bizim eğitimde kaybedecek bir ferdimiz yoktur. İster engelli, ister sağlam, ister zengin, ister fakir ayırt etmeden bütün öğrencileri okutacağız. Bunun için bütün güç sizde. Öğrencilere eğitim koçluğu yapacağız. Onları topluma, okula kazandıracağız. Unutmayın bütün yük sizde. Öğretmen arkadaşlara da rehberlik edeceksiniz. Okullarımızda Kitap okuma oranı düşük, bunu artırmalıyız. Sizler okulun kalbisiniz." dedi.

Toplantıda öğretmenlerle tanışan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger de bir konuşma yaparak öğretmenlerin doğru rol model olması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere öz güven kazandırılması gerektiğini söyleyen Köşger, "Çocuk sürekli test çözmüş, sınava girmiş, hiçbir sosyal aktiviteye katılmamış, hayatta karşılaşacağı problemleri nasıl çözeceği noktasında hiçbir fikri yok. Elbette akademik başarı ihmal edilmeyecek bir husus ancak topyekûn başarı dediğimiz olay; hiçbir alanın ihmal edilmediği, insanların kendi köklerinden haberdar olarak, kökleri üzerinde durabilecekleri bir eğitim modelidir. Çocuğun ruhunu da terbiye etmek lazım. Öğrencilere özgüven kazandırmak çok önemlidir ancak kendisini hayatın merkezinde gören, diğer insanları itip kakan sorunlu insan haline gelmemelerine dikkat etmek gerekir. Özgüveni arttırılırken, başka insanların da saygıya değer olduğunu da öğretmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.  

"Okul-öğrenci-aile üçgenini iyi koordine etmek gerekir." diyen Vali Köşger, "Öğretmenler, sadece okul içinde değil, öğrencilerin ailesi ile de temas kurarak onları da doğruya yönlendirebilmelidir. Ailelerin de güvenlerini kazanmamız lazım. Ailelerin güvenini kazanabilmek için de öğretmenler doğru birer rol modele sahip olmalıdır. Öğretmen dışarıda uygunsuz davranışlar içerisinde bulunuyorsa öğrenciye de iyi bir rol model olamaz ve dolayısıyla aileye karşı da güven oluşturamaz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler