"Öğretmenler manevi değerler noktasında donanmalı"

"Öğretmenler manevi değerler noktasında donanmalı"

Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı, öğretmenlerin manevi değerler noktasında donanmalarını umut ettiklerini söyledi.

Öğretmenlerin yaşadıkları sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, öğretmenlerin gerek özlük ve gerekse mali haklarının düzeltilmesi noktasında ciddi adımların atılması gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerin mesleklerini icra ederken birçok zorlukla karşılaştıklarını söyleyen Çaplık, bütün bunlara rağmen öğretmenlere gereken değerin verilmediği kanaatinde olduklarını anlattı.

Çaplık, "Toplumun şekillenmesinde ana unsur olan ve gelişimi üzerinde en önemli etken olan öğretmenlerin toplum düzeyinde yeteri kadar değer bulmadığını üzülerek görmekteyiz. Hatta bu, çoğu zaman şiddete bile dönüşebilmektedir. Toplumu şekillendiren insanların, toplumun en gözde insanları olması, en değerlileri olarak itibar görmeleri gerekir. Tabi, bu noktada sadece toplum değil, aynı zamanda milli eğitim camiası, bakanlık olarak da öğretmene gereken değerin verilmediğini düşünüyoruz. Bu noktada öğretmenlerin gerek özlük ve gerekse mali haklarının düzeltilmesi noktasında ciddi adımların atılması gerekir." dedi.

"Öğretmenlerin gerçekten öğretmenliklerini yapması gerekiyor"

Öğretmenlerin, öğrencilerin manevi değerlerine uygun yetişmelerini sağlamaları gerektiğine vurgu yapan Çaplık, "Hz. Ali'nin, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.' şeklinde bir sözü var. Bu söze bile baktığımızda, toplumu eğiten öğretmenlere tam olarak değerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öğretmenlerin de toplum içerisinde gerçekten öğretmenliklerini yapması gerektiğini düşünüyoruz. Öğretmenlerin gerek kendilerini yetiştirmeleri ve gerekse toplumun hassasiyetlerini, örf, adet ve inancını göz önünde bulundurarak, toplumun hassasiyetleri doğrultusunda bir eğitim sürecini öğrencilere yaşatmaları, öğrencileri bu süreçten geçirmeleri ve onları kendi manevi değerlerine uygun bir tarzda yetişmelerini sağlamaları da öğretmenin belki en başta gelen görevidir." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlerin manevi değerler noktasında donanmalarını umut ediyoruz"

Bütün öğretmenlerin, değerler eğitimi doğrultusunda ellerini taşın altına koymaları gerektiğini sözlerine ekleyen Çaplık, şunları söyledi: "Bütün çocuklarımızın manevi değerleriyle donanmış, ahlaklı, gerçekten helale riayet eden, camiyle bütünleşmiş ve bu noktada geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir çerçevede öğretmenlerin görevlerini yapmaları gerekir. Öğretmenlerimiz, 24 Kasım geldiğinde hatırlanıyorlar. Sadece bir günde değil, öğretmenlerin bütün bir yıl boyunca hatırlanması gerekir. Öğretmenlerimizin önemsendiği, hatırlandığı her bir günü aslında çocuklarımızın hatırlandığı ve çocuklarımıza da değer atfedildiği bir gün olarak değerlendiriyoruz. Öğretmenlerin, yeni neslimizi manevi değerler doğrultusunda yetiştireceği bir azim ve kararlılıkla donanmasını umut ediyoruz." (M. Fatih Akgül - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler