"Öğretmenlerin tekrar itibar kazanmalı"

"Öğretmenlerin tekrar itibar kazanmalı"

Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, öğretmenlerin tekrar itibar kazanması için çalışma yürütmeleri gerektiğini ifade etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle açıklamada bulunan Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü ihdas edenlerin, 12 Eylül darbecilerinin ruhunu yansıttığına işaret ederek sivil toplum kuruluşlarının ve diğer örgütlerin devreye girerek öğretmenlerin Türkiye toplumunda tekrar itibar kazanması için çalışma yürütmeleri gerektiğini ifade etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Memur-Sen Şube Başkanı Memiş, öğretmenlerin mağduriyetlerine değindi.

Öğretmenler gününün öğretmenlerin haklarından uzak, sembolik bir gün haline geldiğin belirten Memiş,  bugünün öğretmenler için bir anlamı olmadığını ifade ederek,  “Şuanda öğretmenler ekonomik ve sosyal yönden sıkıntılar içindedirler. Bunun yanında sembolik bir hale gelen bugün, öğretmenler nezdinde çok da büyük bir anlamı yoktur.” dedi.

‘Diyarbakır’da birçok ilçede öğrenciler daha da eğitim görememektedir’

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün darbe ürünü olduğunu hatırlatan Memiş, bu günün anlamlı bir hale gelebilmesi için hükümetin, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer örgütlerin devreye girerek öğretmenlerin Türkiye toplumunda tekrar itibar kazanması için çalışma yürütmeleri gerektiğini ifade etti.

 Hükümetin öğretmenlerin okula bağlanması ile ilgili daha cazip hale gelen adımlar atması gerektiğini söyleyen Memiş, “Öğrenciler noktasında, eğitim noktasında her türlü sıkıntıya rağmen kaliteli bir eğitim sergilemek için fedakârlık yapan öğretmenler, gerekli desteği alamamaktadırlar. Öğretmenlerin fedakârlığına rağmen Diyarbakır’da birçok ilçede öğrenciler daha da eğitim görememektedir.” ifadelerini kullandı.

‘Öğretmenlik mesleği Peygamber mesleğidir’

Sur ve Silvan ilçelerinde ile birçok bölgedeki okullarda eğitimin görülemediğini ve çocukların mağdur olduğuna da dikkat çeken Memiş, konuyla ilgili gerekli önlemlerin yetkililer tarafından alınamadığını hatırlattı.

Memiş, “Biz Öğretmenler Günü olarak adlandırdığımız bu günde dahi çocuklarımızla bir araya gelememesinden dolayı üzüntü duyuyoruz. Çünkü temel dayanağımız olan öğretmenlik mesleğini Peygamber mesleği olarak görüyoruz. Bu yüzden eğitim ve öğretim noktasında topluma ve insanlığa faydalı bireyler yetişebilmesi için her türlü adımı atıyoruz. Bunun karşılığında devletten adım atarak çocuklarımızın mağdur olmamasını istiyoruz.” diye belirti.

‘PKK’nin çocukların eğitimini engellemesini kabul etmemiz mümkün değil’

Öğretmenlerin, çocukların eğitimi için her türlü çabayı harcadığını ifade eden Memiş son olarak, “PKK’nin çocukların eğitimini engellemesini kabul etmemiz mümkün değil. Ailelerin eğitim noktasında çocuklarına gereken yardımı ve manevi desteği yapması gerekir. Okullarda kız ve erkek öğrencilerin ayrılmasından rahatsız olan sendikalar, bu olayı farklı yerlere çekerek kıyameti kopardılar. Biz onları da bu özel günde halka şikâyet ediyoruz. Herkesin siyaseti bırakarak, eğitimin saf bir şekilde yürütülmesi için adım atmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.