Öğretmenliğe İlk Atamada Yaş Sınırı Kalktı

Öğretmenliğe İlk Atamada Yaş Sınırı Kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenliğe ilk kez atanacaklarda 40 yaşından gün almamış olma şartını kaldırdı. Bu yaş sınırı bedensel engelli öğretmenlerin atanmasında da aranmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre "öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk gün itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak" şartı aranmayacak.

Bu yaş sınırı, bedensel engeli bulunan öğretmenlerin atamalarında da aranmayacak. 

Atanamayan öğretmen sayısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Şubat'ta 15 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bölümler kapandığı için 10 alana kontenjan verilmedi, bu nedenle 15 bin öğretmen ataması 108 alana yapılacak.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu şu anda 114 bin öğretmene ihtiyaç bulunduğunu, atama bekleyen öğretmen sayısının ise son atamalarla 278 bine düştüğünü söyledi. 

Kontenjanların açıklanması bekleniyor

Branşlar arasında kadro dağılımında çok uçurum olmamasına dikkat ettiklerini söyleyen Aydoğdu, önceki yıllarda az kontenjan ayrılan, 15-17 yıldır beklenen alanlardakileri mağdur etmemek için buralara fazlalık verdiklerini anlattı: Aydoğdu 15 bin öğretmenle ilgili dağılımın bu hafta içinde duyurulacağını da açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.