Oğulları FETÖ mağduru yaşlı çift hicranın son bulmasını istiyor

Oğulları FETÖ mağduru yaşlı çift hicranın son bulmasını istiyor

8 yıl süren mahkemesinin ardından müebbet hapse mahkûm edilen FETÖ mağduru mahkûmun anne ve babası, artık hicranın son bulmasını istiyor.

FETÖ/PDY’nin polis ve yargı ayağı tarafından İslami hizmetlerinden dolayı ailelerine yaşatılan mağduriyetler halen devam ediyor. FETÖ’nün kumpasları sonucu 15 yıldır cezaevinde tutulan oğulları Veysi Ayyıldız için adalet beklediklerini söyleyen yaşlı anne ve baba, oğullarına olan hicranın son bulmasını istiyor.

FETÖ’nün hem kendilerine ve hem de oğullarına yaşattığı mağduriyetin artık giderilmesini isteyen 82 yaşındaki acılı baba Abdulvahit Ayyıldız, “Oğlum 15 yıldır cezaevindedir. Oğlum cezaevine girdiği zaman bir torunum 6 aylıktı. Torunum babasını göremeden büyüdü. Torunlarımın hasreti babalarıdır. Onların tek isteği babalarıyla birlikte oturup doyasıya bir yemek yemektir, dolaşmaktır. Benim de onlara bakmaya maddi gücüm yok. Emekli aylığımla hem kendi ailemi ve hem de onlara bakmaya çalışıyorum. Oğlumun eşi ve çocukları çok mağdur edildiler.” dedi.

Bir türlü herhangi bir suçu bulunmadığı için FETÖ mağduru oğlunun sadece 8 yıl mahkemesinin sürdüğüne dikkat çeken baba Ayyıldız, yetkililerden adalet beklediklerini söyledi.

“FETÖ mağduru çocuklarımızı bırakmadılar”

Tek isteklerinin adil bir yargılama olduğunu ifade eden Ayyıldız, “Bizler sadece adalet bekliyoruz ama öyle görüyoruz ki adalet görünmüyor. Adaleti hesaplarına göre yapıyorlar. Kimi tutup, kimi cezalandıracakları onların keyiflerine kalmış durumdadır. Yaklaşık 40 bin insanı bıraktılar ama FETÖ mağduru çocuklarımızı bırakmadılar. Onların bu insanlarla ne dertleri var ki bırakmıyorlar?” diye konuştu.

“Bizler sadece adalet istiyoruz, af istemiyoruz”

Torunlarıyla birlikte kendilerinin de 30 bayramdır oğullarının hasretini çektiklerini vurgulayan Ayyıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden oğlumu bırakmıyorlar anlamış değiliz? Bizler sadece adalet istiyoruz, af istemiyoruz. Yeniden yargılama yapılsın. Oğlumun mahkemesi 8 sene sürdü. 8 senenin ardından bizler çocuğumuzun bırakılmasını beklerken birden müebbet cezası verdiler.”

“15 yıldır ciğerimiz yandı, yanıyor”

Oğlunun bir an önce bırakılmasını isteyen Yusufi anne Hüsna Ayyıldız, “Bizler çocuğumuzun bırakılmasını istiyoruz. 15 yıldır ciğerimiz yandı, yanıyor. Suçsuz yere oğlum cezaevine atıldı. Bizler af istemiyoruz, adaletle hükmetsinler. 8 sene mahkemesi sürdü, daha sonra ceza verdiler. Suçsuz yere ne hakları var onu cezaevinde tutuyorlar. Oğlumun bırakılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.