“OHAL sıkıyönetim değil darbecilere yönelik bir tasarruftur”

“OHAL sıkıyönetim değil darbecilere yönelik bir tasarruftur”

Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkçi Elazığlı vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara OHAL kararı bir sıkıyönetim değil darbecilere yönelik bir tasarruftur dedi.

Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkçi bugün saat 18.00’da Elazığ’a geldi. Elazığ belediyesini ziyaret ettikten sonra Ak Parti merkezini ziyaret eden Tüfenkçi, Ak Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı ve Ak Parti Elazığ başkanı Ramazan Gürgöze ile beraber Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti.

Kimilerinin Medyada olağanüstü hal kararını sanki bir sıkıyönetim kararıymış gibi propaganda  yapmalarını eleştiren Tüfenkçi bu kararın sadece FETÖ‘cü hainlere yönelik olduğunu belirterek “ Gerçekten bütün kurumlarımız, esnafımız, sanayicimiz ve bütün vatandaşlarımız tek yürek olarak meydanlara indi. Milli iradeye sahip çıkacağımızı dosta düşmana gösterdik. Olağanüstü hal kararı tamamen bu yapının bertaraf edilmesine yöneliktir. Birilerinin özellikle algı operasyonu yapmaya çalışması, milletin kafasını karıştırmaya yönelik bir takım yalan ifadeler kullanmasını vatandaşlar görmezden gelmiştir. Biz bu olağan üstü hali devlet dairelerindeki iş ve işlemleri hızlandırmak için aldık. Bir takım adımları daha hızlı atabilmek için bu kararı aldık. Milletin özgürlüğünü kısıtlamak veya ticaret ve ekonomik faaliyetlerini engellemek için değildir.”

İzzet Paşa meydanında Elazığ belediyesi mehteran takımı ile karşılanan Bakan Tüfenkçi, burada toplanan halka hitaben  yaptığı konuşmada “ Darbe heveslilerinin, o alçakların heveslerini kursaklarında bıraktınız. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bütün Türkiye’de meydanları dolduran bu millet zillete boyun eğmedi. Ve bütün dünyaya sivil direniş nedir, darbeye nasıl direnilir gösterdiniz. Sağcı, solcu, Türk, Kürt demediniz bütün yurtta meydanları doldurdunuz. Cumhurbaşkanı ile bütünleşmiş bir halk elbette ki 3-5 çapulcuya, darbe heveslilerine pabuç bırakmayacaktı, Allah’ın izniyle de bırakmadık. “ dedi.

Bu darbecilerin yaptıklarını yanlarına kar bırakmayacağız.

Konuşması sık sık idam sloganları ile bölünen Tüfenkçi, “ Bu hainlerin yaptıklarını yanlarına kar bırakmayacağız. Allah’ın izniyle hem PKK terör örgütünün hem de FETÖ terör örgütünün kökünü kazıyana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Algı operasyonları yaparak bu olağanüstü hali sanki sıkıyönetim kararı ilan edilmiş gibi vatandaşı kışkırtmaya yönelik bir takım algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Ama gördünüz ki bu olağanüstü hal, işte bu terör örgütüne yönelik çıkartılmıştır. Allah’ın izniyle bu terör örgütünün bütün kurumlardaki uzantılarını tek tek temizleyeceğiz.“ ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkçi ’nin konuşmaları sık sık tekbir ve darbeci askerler için idam sloganlarıyla bölündü.  Vatandaşlar tepkilerini belli etmek için bu gecede meydanlarda bekleyeceklerini söylediler. ( Ebubekir Yavuz – İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.