'Okkan'ı Hizbullah Öldürdü!'

'Okkan'ı Hizbullah Öldürdü!'

Ergenekon Terör Örgütü davasında hüküm giyen Doğu Perinçek'in kurduğu Aydınlık Gazetesi, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Vatan'a yaptığı açıklamaları, "HÛDA PAR: OKKAN'I HİZBULLAH ÖLDÜRDÜ" başlığıyla okurlarına aktardı.

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Yapıcıoğlu, önceki gün Vatan Gazetesinden Deniz Gökçer ile bir söyleşi gerçekleştirmişti. Göçer'in Yapıcıoğlu ile yaptığı söyleşinin ilerleyen bölümlerinde, "...Gaffar Okkan cinayetini de burada sormak gerekiyor o zaman..." sözleri üzerine, şunları dile getirmişti: "Büyük bir ihtimal Hizbullah tarafından yapılmış. Net bir şey söylemek mümkün değil. Hizbullah Gaffar Okkan olayını reddetmedi, inkar da etmedi. Ceza alanlar oldu. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay’dan brifing almış yargı mensupların kararlarının sağlığı da tartışılır. Musa Anter cinayeti de Hizbullah’a yüklenmeye çalışıldı. 2000 yılına kadar Hizbullah kendisine yöneltilen hiçbir suçlamaya yanıt vermedi. Açıklama da yapmadı." ibareleri yer alıyordu.

Aydınlık, Yapıcıoğlu'nun bu sözlerini bugün birinci sayfadan okurlarına aktararak, HÜDA PAR'ın itirafta bulunduğunu öne sürdü.

Aydınlık'ın haberini sizlerle paylaşıyoruz:

"Hizbullah'ın yasal partisi HÛDA Par'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak 'Büyük bir ihtimal Hizbullah tarafından yapılmış' dedi.

Vatan gazetesine konuşan Yapıcıoğlu "Hizbullah'ı devlet mi kurdu?" sorusunu "Devlet Hizbullah hakkında çok bilgi sahibi değildi, olaylar başlayınca bilgi edinmeye başladı. O güne kadar devlet PKK ile mücadele ediyordu. PKK ile savaşan birileri çıktı diye elbette sevinmiştir" şeklinde yanıtladı.

Büyük ihtimalle Hizbullah

Yapıcıoğlu, eski Diyarbakır Gaffar Okkan cinayeti ile ilgili "Büyük bir ihtimal Hizbullah tarafından yapılmış. Net bir şey söylemek mümkün değil. Hizbullah Gaffar Okkan olayını reddetmedi, inkar da etmedi. Ceza alanlar oldu. 28 Şubat sürecinde Genelkurmay'dan brifing almış yargı mensupların kararlarının sağlığı da tartışılır. Musa Anter cinayeti de Hizbullah'a yüklenmeye çalışıldı. 2000 yılına kadar Hizbullah kendisine yöneltilen hiçbir suçlamaya yanıt vermedi. Açıklama da yapmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullahçılar AKP döneminde serbest kaldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ekim ayında AKP Genel Merkezi'nde HÛDA PAR yöneticileriyle buluşması yerel seçimlerde "üstü kapalı ittifak" şeklinde yorumlanmıştı."

Daha önce Hizbullah Camiasına yönelik sayısız asılsız haberler yayınlayan Aydınlık, Hizbullah Cemaatini karalayarak önünü kesmek isteyen medya grupları arasında yer alıyor. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.