Okul bahçesinde elektrik trafosu yapılmasına velilerden tepki

Okul bahçesinde elektrik trafosu yapılmasına velilerden tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde elektrik trafosunun bir ilkokul bahçesinde yapılmasına tepki gösteren öğrenci velileri, çocuklarının hayatının hiçe sayıldığını belirttiler.

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde elektrik trafosunun bir ilkokul bahçesinde yapılmasına tepki gösteren öğrenci velileri, çocuklarının hayatının hiçe sayıldığını belirttiler.

İlçenin Camii Kebir Mahallesi'nde bulunan İsmet Paşa İlkokulu bahçesinde elektrik trafosunun yapılacak olması nedeniyle öğrenci velileri, bunun hiçbir gerekçesi olamayacağını belirterek, çocuklarının hayatının tehlikeye atıldığını, can güvenliklerinin olmadığını vurguladı.

Velilerden Kasım Sevinmiş, çocuklarının can güvenliği olmadığını ifade ederek, "Buna karşıyız. Bu kadar öğrencinin içinde kalkıp da böyle bu uygulamayı, yani trafonun getirilmesi, yarın öbür gün Allah muhafaza yüksek bir gerilim olursa bu çocukların can güvenliği yok. Geleceğin nesilleri çocuklar buradadır. Bunların hayatı söz konusu, başka uygun yerlerde yapabilirler." dedi.

Bu duruma sessiz kalamayacağını belirten velilerden Azize Doman, "İstemiyoruz. Çocuklarımız küçüktür, tehlikelidir. Okulun bahçesinde nasıl trafo yapılıyor? Biz gerekirse valiliğe kadar da gideceğiz. Böyle bir şey var mı? Hangi okulda trafo yapılmış? Biz bunu kabul etmiyoruz. Bütün yetkililere diyorum, sessiz kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Velilerden Necla Demir ve Emine Çelik de şu ifadeleri kullandılar:

"Ben burada trafo yapılmasını istemiyorum. Onların çocukları olsaydı trafoyu burada kurmazlardı. İstemiyoruz. Görüyorsunuz, binlerce çocuk var. Önümüz kış, Allah korusun bir patlama olursa okul havaya uçar.

Burada trafonun yapılmasını istemiyorum. Çünkü çocuktur, ne yapacağını bilemiyor. Yılan görse yılanla bile oynar, elektrikle mi oynamaz. Yetkililere diyorum ki, sizin çocuğunuz burada olsaydı trafoyu burada yapar mıydınız? Kesinlikle bırakmazlar. Bizim çocuklarımızın hayatını ucuz görüyorlar." 

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler