"Okul müdürleri bilinerek görevden alındılar"

"Okul müdürleri bilinerek görevden alındılar"

Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilciliği, Batman'da puan gösterilerek görevden alındığı iddia edilen 57 okul müdürü için basın açıklaması yaptı.

BATMAN – Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilciliği, puan gösterilerek görevden alındığı iddia edilen 57 okul müdürü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına Özgür Eğitim-Sen üyeleri, görevden alınan okul müdürleri ve yakınları katıldı.

 

Konu ile ilgili basın açıklamasını Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, okudu. Sevinçer, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği iddia edilen puan gösterilerek Batman’da değerlendirmeye alınan 99 okul müdüründen 57 tanesinin görevden alındığını söyledi.

 

Okul müdürlerinin bilerek görevden alındığını ileri süren Sevinçer, “Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde mevcut okul ve kurum müdürlerinden 75 ve Üzeri Puan alan okul ve kurum müdürleri listesi açıklandı. Buna göre ilimiz genelinde ilçeler de dahil 4 yılını tamamlamış mevcut birçok okul ve kurum müdürlerinden sadece 42 tane okul ve kurum müdürüne 75 ve üzeri puan verildi. Birçok okul ve kurum müdürü tabiri tam da yerinde olacak şekilde kasten sınıfta bırakıldı. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu adaletsiz ve tamamıyla keyfi uygulaması daha önce birkaç kez yapmış olduğumuz basın açıklamalarımızdaki endişelerimizin de ne derece haklı olduğunu açık ve net göstermektedir.” dedi.

 

Görevden alınmalara anlam veremediklerini vurgulayan Sevinçer, “Bununla birlikte yıllardır Batman’da en zor şartlarda okul müdürlüğü yapmaya çalışan 57 okul müdürünü bir çırpıda silip atan bu zihniyete soruyoruz. Madem bu adamlar okul müdürlüğü yapamayacak kadar başarısızlardı da şimdiye kadar neden bunlara müdürlük yaptırdınız? Eğer bu insanlar çok başarısız idilerse bunları bugüne kadar müdürlük makamında tutanlarda kabahat yok mu? Yok; başarılı iseler o halde neden şimdi bunları görevden alıyorsunuz? Bir müdür bir günde başarılı veya başarısız olamayacağına göre bu yaman çelişkiyi açıklamalısınız.” Diye sorudu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.