Okul müdürüne saldırı protesto edildi

Okul müdürüne saldırı protesto edildi

​Ağrı'nın Patnos ilçesinde öğrenci yakını tarafından bıçaklanan okul müdürü Yusuf Vural için Eğitim-Bir-Sen basın açıklaması yaparak olayı protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklaması Patnos Cengiz Topel İlk-Ortaokulunun önünde gerçekleştirildi. Açıklamaya Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, bazı STK temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

Patnos’a bağlı Aktepe köyündeki Yatılı Bölge Okulu Müdürü Yusuf Vural’ın bir öğrenci yakını tarafından sırtından bıçaklanması olayını kınadıklarını belirten Süleyman Gümüşer, okul içinde ve dışında gerçekleşen olayların huzuru tehdit eder boyuta geldiğini ifade etti.

Gümüşer, "Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Sevgi, merhamet, yardımlaşma ve hoşgörü gibi ahlaki, kültürel değerlerimizin zayıflama ve sarsılmasına paralel olarak artan şiddetin, kanıksanmış ifade ve talep biçimine dönüşmesi üzüntü vericidir. Şiddetin aileden sokağa ve çalışma ortamına kadar hayatın her alanında gözleniyor oluşu, sağlıksız bir gidişatı işaret etmektedir. Bu gidişat, hepimizi, herkesi düşündürmeli ve harekete geçirmelidir. Şiddet, ruh düzeni sağlıklı, normal bir insanın başvuracağı bir dil, bir yöntem değildir, olamaz, olmamalıdır. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu nedenle, cehalete dayanan şiddet veya şiddete dayanan cehalet bir an evvel ortadan kaldırılmalıdır." dedi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.