Okul önünden öğrencinin gözaltına alınmasına tepki

Okul önünden öğrencinin gözaltına alınmasına tepki

Mersin'de bir okulun önünde öğrencinin sivil polisler tarafından gözaltına alınmasına tepki gösteren öğrencileri, polis havaya ateş açarak dağıttı.

MERSİN- Olay merkez Akdeniz İlçesi 3 Ocak Mahallesi Otogar civarında bulunan AKİB Zafer Çağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Alınan bilgelere göre, bir öğrenc, okul önüne gelen sivil polisler tarafından bir araca bindirilerek gözaltına alındı. Durumu gören öğrenciler arkadaşına sahip çıkmak için polis olduklarını bilmedikleri kişilerin üzerine taş ile saldırmaya başladı.

 

Bunun üzerine polisler kendilerini kalabalık liseli öğrenci grubundan kurtarmak için havaya ateş etti. Daha sonra öğrencilerin dağılmasını fırsat bilen sivil polisler, olay yerinde hızlıca uzaklaştı. Olay duyulmasından sonra okul önüne gelen resmi polisler ise yolu kapatmaya çalışan öğrencilere izin vermeyerek yolu trafiğe açtı. Yaşananlardan dolayı büyük panik yaşayan öğrenciler ile polisler arasında yaşanan kısa süreli arbedenin ardından araya giren okul yöneticileri öğrencileri okul bahçesine aldı.

 

Olay yeri güvenlik çemberine alındıktan sonra olay yeri inceleme ekipleri boş kovanları incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler