"Okul önüne üst geçit yapılsın"

"Okul önüne üst geçit yapılsın"

Van'da İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan okul önünde üst geçit olmamasından dolayı sürekli kazaların meydana geldiğine dikkat çeken mahalle muhtarı, yetkilileri göreve çağırdı.

VAN - Hatuniye Mahallesi İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu önüne üst geçit yapılmasını isteyen İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hatuniye Mahalle Muhtarı Turgut Külay, burada üst geçit olmamasından dolayı çok sayıda ölümlü trafik kazası meydana geldiğini söyledi.

 

Külay, söz konusu caddede harabe halde bir alt geçidin bulunduğunu ancak buranın logarlardan ve asfaltlardaki çatlaklardan sızan sulardan dolayı pis su dolduğundan kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

 

Okul önünde yayaların karşıya geçmesi için alternatif olmadığından dolayı caddenin kullanıldığını belirten Külay,  burada karşıdan karşıya geçmeye çalışan 4 öğrenci ile bir velinin meydana gelen kazada hayatını yitirdiğini belirtti.

 

“Üst geçit yok, sürekli kazalar meydana geliyor”
Üst geçiş olmamasından dolayı sık sık kazaların meydana geldiğini söyleyen Muhtar Külay, “Mehmetçik Selen İlköğretim Okulundaki öğrenciler okul çıkışı direk İpekyolu Caddesi’ne çıkıyorlar. Çıkışta öğrencilerin bir kısmı sağlı-sollu dağılırken, bir kısım öğrenci de karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Öğrenciler karşıya geçmek için bu şeritleri mecburen kullanıyorlar. Öğrenciler karşıya geçmeye çalışınca sürekli kazalar meydana geliyor. Bugüne kadar 4-5 tane öğrenci burada hayatını kaybetti. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne buraya bir üst geçidin yapılması için müracaat yaptık. Fakat üst geçit okuldan çok uzakta yapıldı. Bu yüzden öğrenciler o üst geçitten faydalanamıyorlar.” diye konuştu. 

 

“Burada insanların hayatı söz konusu”
Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu önüne bir üst geçidin yapılması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere tüm yetkililere müracaatta bulunduklarını söyleyen Muhtar Külay, “Ancak ne yazık ki bugüne kadar herhangi olumlu bir cevap alamadık. Burada insanların hayatı söz konusudur. Yetkililerin bunu göz önünde bulundurması lazım. Bugün Van’da baktığımızda birçok bölgede üst geçit yapılmış ancak yapılan bu üst geçitlerin birçoğu kullanılmıyor. Üst geçitlerin yapılması için dünya kadar para harcanıyor ama o üst geçitler kullanılmadığı zaman bir işe yaramıyor. Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu önüne mutlak surette üst geçidin yapılması lazım ve bu ölümlerin önüne geçilmesi gerekiyor. Bu çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Bizi sürekli oyalıyorlar”
Defalarca üst geçidin yapılması için başvurduklarını fakat bu konuda olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyen Tülay, “Bu konuda yaptığımız müracaatlarda bize dönülmedi. Biz bakarız gibisinden bizi sürekli oyaladılar. Yaptığımız müracaatlarda sadece dilekçe ile başvurmadık, dosya halinde daha önce vefat eden isimlerini de ekledik. Ancak ne yazık ki bu konuda bir cevap alamıyoruz. Bu sorunumuz bir çözüme kavuşmadı.” diye konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.