Okul spor kulüpleri Türkiye geneline örnek gösterildi

Okul spor kulüpleri Türkiye geneline örnek gösterildi

Gaziantep'te okul spor kulüpleri arasında yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Gaziantep'te "Spor Şehri Gaziantep Projesi" kapsamında okul spor kulüpleri arasında düzenlenen müsabakalarda derece yapan öğrencilere ödülleri gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Nizip ilçesinde gerçekleştirilen törende öğrencilere seslenen Gaziantep Valisi Davut Gül, okul spor kulüplerinin Gaziantep'te yaygınlaştırıldığını ve tüm Türkiye'ye örnek gösterildiğini söyledi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı törende "Spor Şehri Gaziantep Projesi"nin önemine değinen Vali Gül, "Amacımız öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif anlamda da yeteneklerini ortaya çıkararak bu yeteneklerini geliştirmesi. Her öğrencimizin mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmesi ve mümkünse bunların içerisinde yüzde yirmilik kesimin lisanslı olarak spor yapmalarını istiyoruz. Tabi bunu yaparken altyapının da güçlendirilmesi lazım.  Hem kullanılacak malzemeler anlamında hem spor alanları hem de diğer fiziki eksiklikleri gidermek gerekiyor." dedi.

Gül, "Şu an hem Büyükşehir Belediyesi hem ilçe belediyelerinin gerek kapalı havuz,  gerek spor salonu olarak bu sene içerisinde yapacakları projeleri var. Bunun dışında okullarımızın mevcut kapasitelerinin daha iyi kullanılması için çalışmalarımız devam ediyor. Malzeme eksiklikleri ile ilgili belediyelerimizle birlikte kaymakamlığımız ve Valilik olarak bizler belirli bir takvim içerisinde bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Kısa sürede de tamamı giderilmiş olacak." diye konuştu.

Nizip'in başarısı üzerine de değerlendirmelerde bulunan Gül, takip ettikleri ilçeler arasında en başarılı ilçelerin başında Nizip'in geldiğini belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.

Okul spor kulüplerinin Türkiye'ye örnek gösterildiğini belirten Gül, "Bundan bir ay önce Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız arasında bir protokol imzalandı. Türkiye'nin her tarafında okul spor kulüplerinin mahalleye de hitap edecek şekilde yaygınlaşması kapsamında protokol yaparak projeyi önerdiler. Bu açıdan da üzerimizdeki yük bir kez daha ağırlaştı. İnşallah gelecek sene daha iyisini yapacağız. Sizlerin başarıları katlanarak daha da artacak. Beden eğitimi öğretmenleri başta olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Gül ve protokol üyeleri daha sonra müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler