Okula yeni başlayacakların tespiti için duyuru

Okula yeni başlayacakların tespiti için duyuru

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bu yıl okula yeni başlayacak öğrencilerin tespiti için okullara başvuru yapılması duyurusu yapıldı.

Ergani’de, bu yıl ilkokula ve anaokuluna ilk defa başlayacak öğrencilerin tespitinin yapılabilmesi amacıyla velilerin okullara başvurması istendi.

Konuyla ilgili Cahit Sıtkı Tarancı İlkokulu’ndan yapılan duyuruda; “2015-2016 yılında ilkokul 1. Sınıfa başlayacak öğrencilerin tespitini yapmak, öğretmen ihtiyaç ve fazlalığını belirlemek, öğrencilere ve velilerine yönelik seminer programı hazırlamak için velilerimizin okulumuza müracaat etmeleri rica olunur” denildi.

Öğrencilerin zorunlu yaş grubu ve isteğe bağlı yaş grubu olarak ikiye ayrıldığı duyuruda aşağıdaki hususları taşıyan öğrenci velilerinin okullara başvurması istendi.

-1. Sınıfa kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı itibariyle çocukları 66-72 ayını dolduranlar.

-Çocukları 66-68 aylık olup çocuklarını anaokuluna kayıt yapmak isteyenler ile 1. Sınıfa kayıtlarını bir yıl ertelemek isteyenler.

-Çocukları 69-71 aylık olup çocuklarının eğitim öğretime hazır olmadığını (sağlık raporu gerekli) ve bir yıl ertelemek isteyen veliler.

Duyuruda ayrıca “çocuğu 60-66 aylık olup çocukları fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal ve gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan öğrenci velileri dilekçe ile okula başvurmaları gerekmektedir.” denildi.

Velilerin 30 Temmuz’a kadar okula başvurması gerektiğinin belirtildiği duyuruda velilerin ihtiyaç duyduğu dilekçelerin okulda mevcut olduğu bilgisine de yer verildi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.