Okulda derece yapan Suriyeliler ödüllendirildi

Okulda derece yapan Suriyeliler ödüllendirildi

Batman'da yaklaşık bir yıldır eğitim veren Suriye Can Okulu'nda dereceye giren Suriyeli öğrenciler ödüllendirildi.

BATMAN - Batman’da yaklaşık bir yıldır faaliyette bulunan Suriye Can Okulu, bünyesinde okuttuğu öğrencilere yönelik bir program düzenledi.

 

İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa; AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Suriyeli öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, katılımcıların yaptığı konuşmaların ardından Suriye’de yaşanan katliamı anlatan kısa bir skeç gösterimi ile devam etti. Daha sonra Kürtçe ezgiler seslendirildi.

 

Skeç ve ezgilerin ardından Suriye Can Okulu bünyesinde ilkokulda okuyan her sınıftaki birinci, ikinci ve üçüncülere dereceye girdikleri için takdir belgesi verilerek çeşitli ödüllerle ödüllendirildiler.

 

Ardından okulun ortaokul ve lisesindeki tüm Suriyeli öğrencilere de moral olması için çeşitli ödüller verildi. Ayrıca okulda görev yapan öğretmenlere de takdir belgesi verildi. 35 Suriyeli öğretmenin görev yaptığı Suriye Can Okulu’nda 630 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okuyor.

 

Böylesi bir etkinlik yapmalarındaki tek amacın Suriyeli çocukları ve gençleri kötü yollara düşmekten kurtarmak ve morallerini üst seviyede tutmak olduğunu söyleyen okul sorumlusu Şirin Aslankılıç, “Suriye’deki savaş başladıktan sonra Türkiye’ye göç oldu. Tabi bunların içinde öğrenciler, öğretmenler, doktorlar vardı. Bazı dernekler ve sivil diğer kuruluşlar sayesinde bir okul açıldı. Suriye Can Okulu, onların sayesinde en az 630 öğrenci eğitim aldı. Tüm öğretmenlerimiz sokaklarda ağır iş yapmaktansa, öğretmenliğini devam ettirdi. Bu iyi bir şeydir. Bu imkanlarımız olmasaydı, bizim çocuklarımız dışarıda sosyal problem gelişebilirdi. Kötü yollara girebilirdi. Ama bu okulun sayesinde kitap ve kaleme sarıldılar.” ifadelerini kullandı.

 

Dereceye giren öğrenciler ise, sevinçlerini dile getirerek takdir ve ödül aldıkları için mutlu olduklarını söylediler. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler