Okullar arası hadis yarışması düzenlendi

Okullar arası hadis yarışması düzenlendi

Mutki Müftülüğü ve Mutki Milli Eğitim Müdürlüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ortaokul ve Liseler arası '40 Hadis Ezberleme Yarışması' düzenlendi.

BİTLİS - Mutki Müftülüğü ve Mutki Milli Eğitim Müdürlüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ortaokul ve Liseler arası ‘40 Hadis Ezberleme Yarışması’ düzenlendi.

 

Yarışmalar iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Birinci aşamada her okul 40 hadis ezberleyen öğrenciler arasından okul birincilerini belirleyerek ilçe merkezinde bütün okulların katılacağı final yarışmasına gönderdi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen final yarışmasında İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit başkanlığında İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmenleri ve YİBO Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden oluşan komisyon; öğrencilere; ezber tamamlama, Arapçası okunup tercüme etmesi, Türkçesi verilip Arapça’sının okunması istendi.

 

Yapılan final yarışmasının sonunda Mutki YİBO öğrencilerinden Metin Akçuru birinci, Kavakbaşı Beldesi YİBO’dan Mustafa Gül ikinciliği alırken; Mutki Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Oya Öndeş üçüncü oldu. Dördüncü İmam Hatip Lisesinden Yüsra Geylani, beşinci Erler YİBO okulundan Nesrin Çelik oldu.

 

Yarışmanın birincisine tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilirken; dördüncü ve beşinciye kitap ve MP3 hediye edildi.

 

İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit, bu yarışmaların daha kapsayıcı bir şekilde gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade ederek, katılan öğrencilere ve öğretmenlere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.