Okullar bayramdan sonra açılacak

Okullar bayramdan sonra açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2016 eğitim yılının Kurban bayramında sonar 28 Eylül'de açılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 14 Eylül 2015 tarihi olarak belirlenen 2015 - 2016 Eğitim-Öğretim yılının başlangıcının gelen talepler üzerine yeniden düzenlendiği bildirildi.

Yapılan çalışmalar sonucu Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihinin 28 Eylül 2015 olarak değiştirildiği belirtildi.

Oluşacak boşluk nedeniyle okulların kapanma tarihi de 17 Haziran 2016 olarak değiştirildi.

Açıklamada, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programlarının da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreci ile birlikte gerçekleştirileceği kaydedildi.

Öğretmenlerin 1 Eylül 2015 tarihinde başlayacak olan seminer ve meslekî çalışmalarının da, öğretmenlerin talebi doğrultusunda il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edileceği belirtilen açıklamada, öğretmenlerin  eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin takviminde herhangi bir değişiklik yapılmadığı ifade edildi.

Açıklamada son olarak söz konusu ödeneklerin bayram öncesi öğretmenlere ödeneceği belirtildi.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.