Okullara kuru üzüm dağıtıldı foto

Okullara kuru üzüm dağıtıldı foto

81 ilde hayata geçirilen kurum üzüm dağıtımı Van İpekyolu Sevgili Öğretmenim Anaokulu'nda gerçekleşti. Kuru üzüm dağıtımının 4 hafta süreceği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yürütülmekte olan Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara kuru üzüm dağıtımı programı start aldı.

Sevgili Öğretmenim Anaokulu’nda düzenlenen kurum üzüm dağıtım programına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Orhan Bedir, Adem Çiftçi, M. Salih Haskanlı, Temel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü M. Şirin Atlı, Toprak Mahsulleri Ofisi Van Temsilcisi Mustafa Alaşahan ve Yüklenici Firma Temsilcisi Mehmet Salih Fidan katıldı.

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla; öğrencilere kurum üzüm dağıtımına başlandı.

81 ilde hayata geçen kurum üzüm dağıtım programının dört hafta süreceği ve Perşembe günleri kuru üzüm dağıtımının yapılacağı açıklandı. 25’şer gramlık paketler halinde hazırlanan kuru üzümleri öğrencilere dağıtan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın öğrencilerin hem sağlığı hem de meyve tüketim alışkanlığı yönünde önemli olduğunu ifade ettiler.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.