Okullarda Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Okullarda Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Diyarbakır Vali Aydın Arslan Fen Lisesi’nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Siyer Araştırma Vakfı Kurucu Başkanı, Muhammed Emin Yıldırım, Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğuna vurgu yaptı.

Diyarbakır Vali Aydın Arslan Fen Lisesi öğrencileri Hz. Muhammed´i  (s.a.v) daha yakından tanıma, O´na olan bağlılıklarını pekiştirme amacıyla "Kutlu Doğum" programı, büyük bir coşkuyla idrak edildi.

Rıfat Hocanın Kur´an-ı Kerim tilatiyle başlayan program, şiirler ve ilahilerle devam etti.

Etkinlikte konuşan Siyer Araştırma Vakfı Kurucu Başkanı, Muhammed Emin Yıldırım, Diyaru’s sahabede genç nesil ve gençlik ahlakı” başlıklı konuşmasında, Hz Muhammed'in hayatında kesitler sunarak bazı tavsiyelerde bulundu.

Diyarbakır’ın sahabeler şehri olduğunu ve bu mübarek beldede 400’ü aşkın sahabenin medfun olduğunu belirten Yıldırım, Tevbe süresinin son iki ayetinde, Allah-u Teâla'nın esma-ül hüsnasından olan "Ğafur" ve "Rahim" isimlerinin Allah tarafından Hz Muhammed'e tevdi edildiğinde de bahsetti. Gençlere Hz Muhammed'in hayatından bazı kesitleri de sunan Yıldırım, konuşmasını dualarla sonlandırdı.

Porgram, sinevizyon gösterimi ve 11/D sınıfının çalışmasıyla ortaya çıkan "Karanlıklardan Çıkış" adlı tiyatro eserinin canlandırılmasıyla devam etti. Verimli geçen programa ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler de renk kattı. Program, davetlilere yapılan ikram ile sona erdi. (İLKHA) 



































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler