Okullarda mescit açılmaya devam ediyor

Okullarda mescit açılmaya devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan yeni düzenleme ile okullarda mescit açılmasını öngören değişiklik sonrası Diyarbakır okullarında mescitler açılmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen ve okullarda mescit açılmasını öngören düzenlemeyle beraber okullarda mescit açma çalışmalarına devam eden Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İMKB Kayapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bu yıl 64'üncü mescidini dualarla açtı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Laik sisteminin sebep olduğu tahribat ve yozlaşma ile gelecek nesillerin toplum için büyük bir tehdit oluşturacağını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluş sürecinden bugüne kadar Müslüman halkın çocuklarının eğitim ve öğretimde laik bir eğitim ile eğitilmeye çalışıldığını dile getiren Gökdemir, bu eğitim sisteminde dini ötekileştiren ve eğitimi tamamen din dışı bir yapıya büründüren bir anlayışın hâkim olduğunu belirtti.

Gökdemir, “Bunun sonucu olarak okullarımızda 7-8 yaş grubuna kadar inen uyuşturucu, tiner, madde bağımlılığı, ahlak dışı davranışlar, şiddet ve sigara kullanımı yaygınlık kazanmıştır. Bu önü anılamaz tahribat ve yıkımın karşısında anne- babaların feryadı, toplumun isyan çığlıkları karşısında Hükümetin halkın feryadına kulak vererek yapmış olduğu bazı düzenlemelerle bir nebzecik de olsa gelecek için umut ışığı olmuştur.” dedi.

Öğrencilerin namazlarını kılmakta yaşadıkları sıkıntıları hatırlatan Gökdemir,  “Onlarca yıl Müslüman halkımızın çocukları devletin eğitim kurumlarında dinin en temel görevlerinden olan namaz ibadetlerini köşe bucak, kuytu mekânlarda, bodrumlarda, sıraların üstünde, çatı katında ve merdiven altlarında, gözden ırak bir halde sıkıntı ve bin bir eza ile ancak eda edebiliyordu. Okullarda Sistem ve İdarecilerin baskısı ve öte taraftan ispiyoncu ve afişe eden basının baskı ve dayatması sonucu körpecik çocuklarımız için namaz kılmak adeta ateşten bir gömlek giymekti. Özelikle kız çocuklarımızın namaz kılabilmesi ise bir hayaldi. Milli Eğitim Bakanlığının Genelgesi ile okullarda ibadet mekânları artık bodrumlarda ve kuytu köşelerden çıkarılmış, güneş görebilecek ferah ortamlarda mescitler oluşturularak çocuklarımız artık gönül rahatlığı ile namaz kılabilecekleri ortam oluşturulmuştur. Okullarda mescitleri oluşturma ne kadar önemli ise çocuklularımızın mescitleri ibadetleri ile şenlendirmesi daha çok önem taşımaktadır.” diye konuştu.

“Okullarda toplam açılan 64'uncu mescit oldu”

Diyarbakır’da toplam 64 mescit açtıklarını belirten, Gökdemir son olarak şunları söyledi:

"Diyarbakır ilimizde geçen yıl 30 okulumuzda kız ve erkeklere ayrı olmak üzere 60 mescide toplam bin metre kare hali döşedik. Bu yıl da 32 okulumuzda kız ve erkeklere ayrı olmak üzere 64 mescide toplam bin 500 metre kare hali döşedik. Bu anlamda ilimizde mescitleri olmayan tüm okullarımızın mescit yerleri belirlediği takdirde mescitlerine cami halılarının aynısını döşemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mescit açılışını yaptıktan sonra Cuma Hutbesi veren Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, iffet ve hayânın İslam ahlakının vazgeçilmez temel değerleri olduğunu belirtti.

Müftü Dilmaç, "İffet ve hayâ bütün erdemlerin ahlaki özelliklerin özüdür. İnsan için hayâ, hayattır. İnsan olmanın ve müminince yaşamanın bir gereğidir." dedi.  (Emrah Deniz – İLKHA)







































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.