Okullardaki öğretmen eksikliğine velilerden tepki

Okullardaki öğretmen eksikliğine velilerden tepki

Batman'da okullarda yaşanan öğretmen eksikliği ve temizlik sorununa veliler tepki gösterdi.

BATMAN - Batman genelinde bulunan hemen hemen bütün okullarda görülen öğretmen ve temizlik görevlisi eksikliğine velilerden tepki geldi.

 

Öğretmen eksikliğinden dolayı çocuklarının 3 haftadan bu yana eğitim görmediklerini söyleyen Fesih Şen isimli veli, okullardaki temizlik sorununa da tepki göstererek okulların temizlenmesini istedi.

 

Çocuğunun Karatay İlköğretim Okulu’na 3 haftadır her gün gidip öğretmen eksikliğinden eve geri döndüğünü ifade eden veli Fesih Şen, “Çocuğum 3 haftadır okula gidiyor ama öğretmen azlığından ders göremiyor. Bu konu hakkında okul müdürüne başvurdum ama bir sonuç alamadım. Milli Eğitime başvurdum onlar da sadece kısa bir sürede öğretmenlerin atanacağını söylediler. Çocuğumun biran önce okula başlamasını istiyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara yeterli sayıda öğretmen ataması yapmasını istiyoruz. Ayrıca okullar açıldığından beridir okullarda herhangi bir temizlik görevlisi olmadığı için de çocuklarımız kirli yerlerde ders görmek zorunda bırakılıyor.” dedi.

 

Ayrıca edindiğimiz bilgilere göre, Batman İli genelinde okullarda yaklaşık bin öğretmen açığının olduğu öğrenildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler