"Okulların müfredatı teknolojiye göre düzenlensin"

"Okulların müfredatı teknolojiye göre düzenlensin"

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, okulların müfredatının teknolojiye göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Eğitimciler Birliği Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Okullarda tekno-demokratik bir eğitim sistemi istediklerini belirterek okulların teknolojiye göre müfredatlarını düzeltmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bürokrasinin toplum hayatında çok vakit aldığını kaydeden Memiş, gelişen teknolojiye göre eğitim sisteminin yeniden şekillendirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

“Öğretmenlerin emeği israf ediliyor”

Bürokrasinin istenen sonuçlara ulaşmak için insan aktivitelerini organize eden bir proje olduğunu açıklayan Memiş, “Hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz okullarda, bürokrasinin formlarından birisidir. Okullar demokrasinin öğretildiği, fakat uygulanmadığı bürokratik kurumlardır. Bürokrasi kavramı genellikle insanlarda olumsuz bir yapıyı çağrıştıran, çoğunlukla kırtasiyecilik ve hiyerarşik yapıya sahip örgüt modeli olarak düşünülmektedir. Bürokrasi, yaratıcılığı öldüren, memnuniyetsizliği besleyen ve insanları olumsuz yönde motive eden engelleyici bir yapıdır. Eğitimde bürokrasi birçok öğretmenin şikâyetçi olduğu bir konudur. Bazı evrak işleri altında öğretmenlerin zamanı ve emeği israf edilmektedir. Öyle bir noktaya gelmiştir ki, öğretmen okulda attığı adımı dahi belgelemek zorunda kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Okullarda teknolojik altyapı oluşturulmalıdır”

Eğitimcilerin aşırı bürokrasi ve kırtasiye yükü karşısında sadece asli işleri olan eğitim öğretime yeterince zaman ve enerji ayıramadıklarını vurgulayan Memiş son olarak sözlerini şöyle noktaladı: “Öğretmenlerin bürokrasi ile kafası karıştırılmaktadır. Eğitimde değişen zaman şartlara göre yeni düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Artık alternatif okul sistemleri denenmeli ve önleri açılmalıdır. Okullarımızda yoğun bir şekilde teknoloji ile tanışmış durumda birçok okulda fatih projesi kapsamında akıllı tahtalar ve tabletlerle tanışmış durumdadır. Okul idarelerinin üzerindeki kırtasiye ve evrak işlerini azaltmak için tekno demokratik sistem için alt yapılar hazırlanmalıdır. Böylece gereksiz evrak işinde kurtulan eğitimciler aslı işleri olan öğrencilere daha çok zaman ayırabileceklerdir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.