Okulu bitiremeyen öğrencilerden artırımlı katkı payı kaldırıldı

Okulu bitiremeyen öğrencilerden artırımlı katkı payı kaldırıldı

Üniversite öğrenimini, zamanında tamamlayamayan öğrencilerden katkı payı dışında alınması öngörülen artırımlı katkı payı düzenlemesi yürürlükten kaldırıldı.

Üniversite öğrenimini, zamanında tamamlayamayan öğrencilerden katkı payı dışında alınması öngörülen artırımlı katkı payı düzenlemesini yürürlükten kaldıran Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim ücretlerinin tespitine dair değişiklik öngören karara göre, süresinde mezun olamayan öğrencilerin öngörülen katkı payının yanı sıra artırımlı katkı payı ve öğrenim ücreti ödemesini düzenleyen hükümler yürürlükten kaldırıldı.

Kararla, çift ana dal programında kayıtlı olan öğrencilerin katkı paylarıyla ilgili yapılan düzenlemeye göre ise, çift ana dal programında kayıtlı olan öğrencilerden diploma programının öğrenim süresi ve ilave bir yıl sonunda mezun olamayan öğrencilerden katkı payı alınacak.

2014-2015 eğitim öğretim yılı için öğrencilerden alınan öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretlerinin ilgili dönem için öngörülen katkı payı ve öğrenim ücretlerini aşan kısmı, iade edilecek.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.