"Okulu boykot" çağrısı karşılık bulmadı

"Okulu boykot" çağrısı karşılık bulmadı

Diyarbakırlı aileler, aralarında HDP ve BDP'nin de bulunduğu bazı çevrelerin okulları bir hafta boykot etme çağrısını dikkate almadı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla çocuklarını okullara gönderen ailelerin okulları boykot etme çağrısını dikkate almadığı görüldü.

 

Okulları bir haftalığına boykot etme kararını eğitim düşmanlığı olarak değerlendiren aileler, boykot çağrısına uymayacaklarını söyledi.

 

Böyle bir kararın kendileri açısından hiçbir şey ifade etmediğini söyleyen M. A. adlı öğrenci velisi, “Boykot kararına uymayacağım. Çocuklarımı okula göndereceğim. Okulları boykot etmek uygun bir uygulama değil. Bu tür engellemelerle Kürt çocuklarının cahil kalıp dağa çıkarılması hedefleniyor. Amaçları bundan başka bir şey değildir.” dedi.

 

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Eğitim-Sen gibi kuruluşların da bulunduğu bazı kuruluşlar, ana dilde eğitime dikkat çekmek amacıyla 15 Eylül’den itibaren okulları bir hafta boykot etme kararı almış ve ailelerden destek talebinde bulunmuştu.

 

Öte yandan, öğrenci ve ailelerde baskı oluşturmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Bağlar ilçesinde PKK’li gruplar tarafından olaylar çıkarılmış, bu olaylarda yüzleri maskeli 3 PKK’li gözaltına alınmıştı.  (Hamza Adiyaman – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler