Okumak en başta gelen vazifelerimizden bir tanesi olmalıdır

Okumak en başta gelen vazifelerimizden bir tanesi olmalıdır

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, insanın hem maddi hem de manevi anlamda güçlü olabilmesi için okumanın en başta gelen vazifelerinden bir tanesi olması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’te yaklaşık bir hafta sürecek "Gaziantep Kitap Günleri ve Fuarı" cumartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarında 200’e yakın yayınevi yer alıyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen kitap fuarı büyük bir ilgi görüyor.

Birçok okuldan öğrencilerin geldiği kitap günlerine özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin kitap kokusunu rahatlıkla alabilecekleri kitap fuarın da öğrenciler ilgi gösterdikleri kitapları almanın heyecanını yaşıyor.

Kitap fuarı ve kitap okumanın önemi ile ilgili İLKHA'ya konuşan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, fuarların insanların kitaplara olan ilgisini artırdığını ve günümüzde düşük oranlardaki kitap okuma oranlarının fuarlar vesilesiyle azaldığına dikkat çekti.

“Bütün kitaplar bir kitabı anlamak içindir”

Fuarda birbirinden kaliteli, güzel ve içerik olarak çok zengin olan kitapların olduğunu belirten Öztürk, “8 gün bir kitap fuarı düzenliyoruz. Bu fuara Türkiye’nin ünlü kitap yayınevleri, Gaziantep'te bulunan yayınevleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kitapları da katıldı. Birbirinden kaliteli ve güzel içeriği çok zengin olan kitaplarımız bulunmaktadır. Bir büyüğümüzün de ‘Bütün kitaplar bir kitabı anlamak içindir’ diye güzel bir sözü vardır. Gençlerimizin fuara çok büyük bilgisi var. Her geçen gün de kitap okuma alışkanlığının arttığını ümit etmekteyiz. İnşallah bu kitap fuarı da Gaziantep'teki kitap okuma oranını arttıracağını düşünüyoruz. Bütün katılan yayınevlerine teşekkür ediyoruz. İnşallah verimli bir kitap fuar sezonu geçiririz.”dedi.

“Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere bizim okumaya önem vermemiz gerekir”

Her anlamda bilgi güç olduğunu belirten Öztürk, “İnsanın hem maddi hem de manevi anlamda güçlü olabilmesi için okumak en başta gelen vazifelerimizden bir tanesi olmalıdır. Kur’an-ı Kerim'in ilk ayeti de ‘oku’dur. Okumak insanı zenginleştirir, yüceltir. Okumak insanı halim ve selim bir hale getirir. İnsan okudukça bilmediklerinin ne kadar çok olduğunu farkına varır ve aklı selim olmak için okumak gerekir diye düşünüyorum. Okumak insanın hayata bakış açısını değiştirir. Özellikle ‘Bütün kitaplarda yalnızca bir kitabı anlamak içindir’ sözü ile yola çıkarak ana kitabımız Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere bizim okumaya önem vermemiz gerekir. Çünkü okumak insanı yüceltir.”ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerin fuara çok büyük bir ilgisi var”

Kitap fuarına olan ilgiden memnun olduklarını belirten Öztürk, “Kitap fuarına sabahtan beri çok büyük bir ilgi var. Bu fuarda 200’e yakın etkinlik yapılacaktır ve her geçen gün ziyaretçi sayımız inşallah daha da artacaktır. Okullardan öğrencilerimiz fuarımızı ziyaret edecekler. Özellikle de öğrencilerin fuara çok büyük bir ilgisi var. Bu da bizi memnun ediyor.”şeklinde konuştu.

“Tüm Gazianteplileri kitap fuarını ziyaret etmeye davet ediyorum”

Tüm Gazianteplileri kitap fuarına davet eden Öztürk, “Türkiye'nin birçok ünlü yayınevleri, yazarları, akademisyenleri, romancıları ve edebiyatçıları kitaplarını bu fuara getirdiler. Fuarda hem imza günü hem de söyleşi yapacaklar. Ben bütün Gazianteplileri kitap fuarını ziyaret etmeye ve hoşlarına giden kitapları almaya davet ediyorum. Yayınevleri fuar vesilesiyle kitaplarda indirim yapmışlar. Bu fırsatı kaçırmamak lazım.”diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.