Okumayı öğrenenlere sertifika verildi

Okumayı öğrenenlere sertifika verildi

Elazığ’da okumayı öğrenen kursiyerlere sertifikaları verildi.

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında açılan okuma yazma kurslarında başarılı olanlara sertifikaları ve hediyeleri düzenlenen törenle verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde yurt genelinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında, Arıcak İlçe Kaymakamlığı koordinesinde açılan 289’u kadın, 12’si erkek olmak üzere toplamda 301 vatandaşın katıldığı 32 kursta, okuma yazmayı öğrenenlere sertifikaları ve hediyeleri düzenlenen törenle verildi. 

Arıcak Kaymakamlığı Toplantı salonunda düzenlenen törene Arıcak İlçe Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Berken, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Göreli, kurslarda görev alan öğretmenler, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Şekerci, “Bizler, ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensuplarıyız. ‘İlim en büyük rehberdir’ diyen Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in ümmetiyiz. Okuma ve ilim, insanları ve toplumları cahilliğin kör karanlıklarından alıp medeniyetin aydınlık ufuklarına taşımaktadır. Yaşadığımız dünyanın faniliğinde mal mülk, makam mevki, hatta ömür bile geçicidir. Bu alanda yapılacak çalışmalar, birçok insanımızı bilgisizliğin çaresizliğinden alıp bilginin imkânlarına taşıyacaktır. Bu anlamda düzenlen bu kursları başarı ile bitiren kursiyerlerimizi tebrik eder, kendilerini geliştirmeleri amacıyla 2’nci kademe kurslarına da devam etmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Törene katılan kursiyerler de duygularını dile getirerek, kurslar sayesinde okuma ve yazmalarını geliştirdiklerini, kendi başlarına hastaneye gidip gelebildiklerini ve eskiden yaşadıkları sıkıntıları artık yaşamadıklarını ifade ettiler.

Daha sonra kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları ve hediyeleri verildikten sonra tören sona erdi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler