​Okur-yazarlık kursiyerlerine sertifikaları verildi

​Okur-yazarlık kursiyerlerine sertifikaları verildi

Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma-yazma öğrenen kursiyerlere yapılan törenle sertifikaları verildi.

Diyarbakır'da başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurslara katılarak okuma-yazma öğrenen kursiyerlere yapılan törenle Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde katılımcılara yönelik konuşma yapan Vali Güzeloğlu, "Çok kısa bir süre içerisinde okuma-yazmayı öğrenen, öğrenirken Kuran-ı Kerim'de Cenab-ı Allah'ın buyurduğu gibi 'hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu' ayeti kerimesinde, bilme yolunda ilk adımı atan, okuyarak, yazarak hayata katılan hepinize, bu kurslara katıldığınız, heyecanı oluşturduğunuz ve Diyarbakır'ı Türkiye birincisi yaptığınız için teşekkür ediyorum. Şimdi Diyarbakır'da da bugün 100 bine yaklaşan kursiyerimizin yüzde 90'ı kadınlarımızdan oluşuyor. Diyarbakır'da eğitimin her alanında çok kısa süre içinde çok büyük bir dönüşüm ve başarıyı gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Diyarbakır'ın her bir köşesinde 17 ilçemizde açtığımız tüm kurslara işini gücünü bırakarak fedakarlıkla katılan, başarıyı sağlayan ve sertifikayı alarak okuma yazmayı öğrenme gururunu elde eden bütün kursiyerlerimizi kutluyorum." şeklinde konuştu.

Programda okuma yazma sertifikasını almaya hak kazanmış kursiyerlerden Fatma Karadağ duygularını paylaşarak, "Okuma-yazma hiç bilmiyordum. Şu anda çok şükür kendimi ifade edebiliyorum. Okuma yazmayı öğrendim. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Şimdi hastanelere gidiyor, adımızı soyadımızı yazabiliyoruz." dedi.

Sertifika dağıtım törenine Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Sayın Ramazan Çetinyamaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Aile Destek Merkezi Koordinatörü Nezihe Kent ve kursiyerler katıldı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.