"Okuryazarlığı yükselmiş bir toplum olmayı arzu ediyoruz"

"Okuryazarlığı yükselmiş bir toplum olmayı arzu ediyoruz"

​Muş’ta Vali Aziz Yıldırım başkanlığında ‘İl Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu’ toplantısı gerçekleştirildi.

Muş’ta Vali Aziz Yıldırım başkanlığında ‘İl Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu’ toplantısı valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yıldırım’ın yanı sıra Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, okuma yazma bilmeyen insanların her tarafta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, okuryazarlığı yükselmiş bir toplum olmayı arzu ettiklerini söyledi.

Yıldırım, “Okuma-yazma bilmemek bugünün dünyasında insanları bir adım geride bırakıyor. Çünkü artık her tarafta okuma yazma bilmeyenin hayatı zorlaşıyor. Böyle bir çağ yaşıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin insanlar okuma yazma bilmiyorlarsa sıkıntı yaşıyorlar. Biz de istiyoruz ki insanlarımız okuma yazmayı öğrensinler. Dünyanın hiçbir yerinde sıkıntı çekmesinler. İhtiyaçları olduğu kadar okuryazar olsunlar. Okuryazarlığı yükselmiş bir toplum olmayı arzu ediyoruz. Muş’ta Okuma Yazma Seferberliği projesinin sonuna gelmeden okuma yazma bilmeyen insanımız kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise bu proje ile Muş’ta okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmamasını hedeflediklerini söyleyerek, “Anayasada yer alan eğitim hakkı bilhassa yetişkinler için hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan vatandaşlar ve temel okuma yazma eğitimlerini tamamlayan kişilerin yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve hürriyetlerden de yeterli derecede yararlanamadığı ortadadır. Bugüne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmaları düzenli bir şekilde yürütülmektedir. 2008 yılında toplumumuzun yüzde 9’u okuma yazma bilmiyordu. Daha sonra başlatılan ‘Ana Kız Okuldayız’ projesi kapsamında 2012 yılında bu sayı yüzde 4’e kadar düşmüştür.  Muş’ta Okuma Yazma Seferberliği projesi ile okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmamasını hedefliyor.” ifadelerini kullandı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.