Okuyan bir gençlik istiyoruz

Okuyan bir gençlik istiyoruz

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, okuyan bir gençlik istediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'in Midyat ilçesine geldi. Gençlerin yarınlarının çalındığını belirten Kasapoğlu, okuyan bir gençlik istediklerini kaydetti.

Bölgede Belediyeleri uzun süre ellerinde bulunduran HDP/PKK'nin, gençlerin yarınlarıyla oynadığını ve bazılarının hayatını bazılarının da geleceğini çaldıklarını ifade etti.

Gençlere yönelik Midyat'ta bazı çalışmalar yapacaklarını belirten Kasapoğlu, "Biz, okuyan bir gençlik istiyoruz. İnternette ve başka ortamlarda vakit kaybeden değil. Geleceğimize daha güçlü bir şekilde hazır olmak için okuyan, çalışan, çaba gösteren bir gençlik istiyoruz. 'Okumak önemli.' Dedik. Burada bir gençlik merkezimiz var, yaptık. Ancak yetersiz olduğunu görüyoruz. İki tane okulumuzu seçeceğiz. Bu okullarımızdaki bazı derslikleri gençlik merkezi olacak şekilde görevlilerimizi orda görevlendireceğiz. Ayrıca Midyat'ta başlatacağımız seferberlikle yüzme bilmeyen kalmayacak. İki yüzme havuzumuzu Midyat'ımıza kazandıracağız. Semt sahaları projemiz var. Futbol, basketbol ve voleyboldan oluşan on adet semt sahamızı Midyat'a kazandıracağız. Bahsettiğimiz bu projelerin birçoğunu yıl sonuna kadar gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.HDP/PKK'nin çukur siyasetine değinen Kasapoğlu, "Mardin'imiz de ve ilçelerinde sizlerin oyunu yetkisini alan bir takım odaklar yol yapacaklarına çukur kazdılar, o yolları imar edeceklerine mayın ve bombalarla döşediler. Bu ülkenin evlatlarının ve aydınlık çocuklarının yarınları ile oynadılar. Delik deşik ettiler evlerimizi, beldelerimizi ve gönüllerimizi… Sizlerin oylarıyla seçilen o ihanet odakları ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını ortaya koydular. Kalbi duygularınızı birileri istismar etti. Sizlerin oylarıyla seçilip, sizlerin kaynaklarını size harcamak yerine bir takım terör odaklarına aktardılar. Sizlerin kaynaklarını sizlerin parasıyla sizlere silah doğrulttular. Bizim insanımızı bizim gençliğimizi katlettiler ve nice canlara kıydılar. Belediyelerde aldıkları emaneti hakkıyla yönetmek, imar ve inşa etmek yerine, yıkmayı ve yakmayı tercih ettiler. Yol yapacaklarına, yolları kazıp çukur yaptılar. Onunla yetinmediler yolların altlarına mayınlar ve bombalar döşediler. Bu ihanetin hiç bir tarafını tekrar tasvir etmeye gerek yok. Sizler bunu bizzat yaşadınız, hepimiz yaşadık hepimiz gördük. İnşallah bundan sonraki süreçte kini, nefreti, kanı gözyaşını ve istismarı sermaye edinenlere hep birlikte güçlü bir ders vereceğiz." dedi.

Kasapoğlu, konuşmasının ardından alanda bulunan çocuklara futbol topu, kitap ve spor gereçleri dağıttı.

 Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi açılışı 

Bakan Kasapoğlu, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı, Midyat Kaymakamlığı ve Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi Projesinin protokol imza törenine katıldı.

Devlet Konuk Evinde ilçe kadınları ve gençleri tarafından telkari eserlerini inceleyen Kasapoğlu, daha sonra hazırlanan sunumu izledi. Protokolü imzalayan Kasapoğlu, projenin ilçenin ekonomik ve kültürel gelişimine katma değer sağlayacağını dile getirdi.

Kasapoğlu, imza töreninin ardından ilçede bir düğün salonunda düzenlenen yemekte STK temsilcileri ve vatandaşlarla buluştu.

Bakan Kasapoğlu'na, ziyaretlerinde AK Parti Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman Midyat Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin ve İl Başkanı Faruk Kılıç da ve partililer eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler