Ölçü ve ölçü aletlerinin kontrolünde son gün 28 Mayıs

Ölçü ve ölçü aletlerinin kontrolünde son gün 28 Mayıs

Adıyaman Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ölçü ve ölçü aleti kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.

Ölçü ve ölçü aletleri hakkında açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ölçü ve ölçü aletlerinin kontrolünde son günün 28 Mayıs olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada "28.2.2019 tarihli ve 30700 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Kanunu ile bazı kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanunla, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na geçici muafiyet maddesi eklenmiştir.

Bu muafiyet ile 1.12.2018 tarihinden önce damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi geçmiş olduğu için cezai duruma düşmüş ölçü aletlerinin kullanıcıları, 28.2.2019 tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ölçü aleti türüne göre ilgili İl Müdürlüklerine, Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına ya da Yetkili Muayene Servislerine periyodik muayene başvurusunda bulunmaları halinde, söz konusu fiilden dolayı herhangi bir idari para cezası ödemeksizin muayene ve damgasını yaptırarak ölçü aletini kullanabileceklerdir." denildi.

Başvuru yapılacak yerler hakkında yapılan açıklamada, tartım kapasitesi 2.000 kg'ın üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri, diğer tartı aletleri ve akaryakıt, LPG, Adblue,  ölçüm sayaçları Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat edecek.

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2.000 kg ve altında olan, III ve IV'üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan, kapasitesi 2.000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, İbreli teraziler Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edecek.

Otomatik tartı aletleri, birinci ve ikinci sınıf otomatik olmayan tartı aletleri, 2'nci maddenin (a) bendinde belirtilen tartı aletleri (Belediyenin yapacağı) dışındaki tartım kapasitesi 2.000 kg ve altında olan, üçüncü ve  dördüncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, taksimetre ve takograf cihazları yetkili muayene servislerine müracaat edecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler