Öldürülen doktor için Batman’da basın açıklaması-foto

Öldürülen doktor için Batman’da basın açıklaması-foto

Batman’da sağlık çalışanları Samsun’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun için kitlesel basın açıklaması düzenleyerek yaşanan saldırıya tepki gösterdiler.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevi başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucunu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesi, Batmanlı sağlık çalışanları tarafından yapılan kitlesel bir basın açıklaması ile kınandı.

“Şiddeti telin ve şifa veren ele vefa” başlıklı basın açıklamasında tüm halka çağrıda bulunularak yaşanan bu saldırılara karşı daha duyarlı olması çağrısında bulunuldu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanlarına İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu ve Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar da destek verdi.

Basın açıklamasını Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi yaptı.

Hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacıdan teknisyenine ve memuruna kadar yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sağlık hizmeti verdiklerini belirten Bodakçi, son günlerde Sağlık ve Şiddet kelimelerinin sürekli olarak birlikte anılması ve bu söylemler üzerinden bir gündem oluşturulmasının manidar olduğunu söyledi.

Bodakçi, “Saldırılarda; sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından dolayı derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.” dedi.

Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan olayların sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu tüketme noktasına getirdiğini belirten Bodakçi, “Biz sizlerin sayesinde varız. Sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddettin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumu sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor.” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına şiddeti ve vahşeti reva görenleri canavar olarak niteleyen Bodakçi,  şiddet olayları üzerinden hesaplar yapanlara ve insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkın daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.  (M. Sait Çelik – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.